Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alapjárati motort ki kell...

Alapjárati motort ki kell cserélnem?

Figyelt kérdés
Opel astra F-emben nem volt jó az alapjárat, túl alacsony volt. Ezért ma széttszedtem és az alapjárati motort kimostam benzinnel. Azóta nagyon szépen muzsikál. Akkor most érdemes kicserélnem bontottra vagy hadjam ameddig le nem romlik el újból?
2011. máj. 24. 19:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Az alapjárati motor nem elromlik, hanem elkoszolódik. Ha újból koszolódik, és nagyon hamar, akkor az nem az alapjárati motor hibája (én úgy tudom, hogy szelephézagot kell beállítani, mert amiatt szennyeződhet a kartergáz, ami átmegy az alapjáratin)
2011. máj. 24. 19:57
 2/3 T5- ***** válasza:

Igen, majdnem, úgy ahogy mondod.

Az alapjárati motor tényleg el szokott mocskolódni, kimosod és ideig jó, sokszor ez az idő elég hosszú tud lenni. Viszont ezek a motorok hidrotőkések (úgy tudom az összes motor amit F-esbe szerletek), az állítja magának szépen, viszont az is be tudja szopni a szennyeződéseket, vagy életük végén szépen elengedik az olajat, akkor meg jellegzetes hidró hangjuk van, úgyhogy itt nem kell szelephézagot állítani.

Az az alapjárati léptetőmotor az így neked jó lesz egy ideig, ha "könnyen" jár és alaposan kitakarítottad akkor mondom még bírni fogja.

2011. máj. 24. 20:43
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor megnyugodtam. Az autó 1999-es és 6 éve van nálunk azóta nem lett tiszítva az alapjárati. Remélem újból kibír ennyit:)
2011. máj. 24. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!