Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet klímát fertőtleníteni...

Lehet klímát fertőtleníteni házilag?

Figyelt kérdés
Egy Nissan Almera-k van.Gondoltam,megkérdem,hátha tudja valaki,hogy lehet-e otthon ezt a műveletet elvégezni.Hogy kell,hol,milyen fertőtlenítővel.S hol van a pollenszűrő,ha esetleg tudja ezt is valaki,s azt hogy lehet otthon kicserélni.Vagy ezeket csak szakszervizben lehet?Köszönöm előre a válaszokat.Jó AUTÓZÁST MINDENKINEK.
2011. máj. 24. 09:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A pollenszűrőt nem árt kicserélni a klímatisztító spray-n felül. (2-3000ft)
2011. máj. 25. 19:45
 12/21 A kérdező kommentje:
Na,elakadtam a kórokozók elleni harcban.Vettem új pollenszűrőt és fertőtlenítő sprayt.Eddig minden ok.Kivettem a régi szűrőt.Még mindig semmi gond.DE.Hova fújjam a sprayt?A szaküzletben azt mondta az eladó,hogy a pollenszűrő alatt kell legyen valami lyuk,cső,oda kell fújni.De ott csak egy valami speci ventilátor van,gondolom nem azt kell befújni.Akkor hova?A spray-n azt írja,hogy az egész tartalmát bele kell fújni.Én ereszteném is,de hova?Ha tudtok valamit,kérlek segítsetek.Köszi előre is.
2011. máj. 25. 22:19
 13/21 anonim ***** válasza:

Ahol a levegőt be és ki halad. Tehát az összes

"lamellás"rostélyon (ahol ki) és a pollenszűrőnél (ahol be). Ez utóbbi lehet ventilátor lapátjai között esetleg egy nyílás. A hosszú műanyag csövet ameddig lehet bedugni majd nyomatni bele a spray-t eközben folyamatosan húzni kifelé. Ugyanígy a rostélyoknál is (ahol jön a hideg...). Ezt követően 15-20 percig bekapcsolt klímával járni kell a motornak! Arra ügyelj, hogy a belső levegő keringtető NE legyen bekapcsolva!! Ez idő alatt VÉLETLENÜL se tartózkodj az autóban mert a tisztító spray olyan maró anyagokat tartalmaz amitől a fejed megfájdul valamint a szemednek is kellemetlen. Ha letelt a kb 20 perc, a spray átalakul folyékony halmazállapotúvá majd a gombákkal és kórokozókkal együtt az elvezetőn keresztül távozik az autóból. Nagyon fontos---) Az új pollenszűrőt csak a ezután rakd az autóba!! Ha érzed, hogy nem igazán hűt a klíma akkor egy autószerelő 8-10,000ft-ért feltölti a rendszert gázzal. (1-1,5 évente érdemes feltöltetni!)Remélem tudtam segíteni. Jó szórakozást :)

Érdemes elolvasni...---)

[link]

2011. máj. 26. 10:26
 14/21 A kérdező kommentje:
NA így már igen :)Köszi szépen a részletes tájékoztatást.Megyek is a "csatatérre".Remélem nem csinálok valami zárlatot.Majd leírom,hogy sikerült.
2011. máj. 26. 11:32
 15/21 anonim ***** válasza:
Konyhai papírtörlőt vigyél magaddal mert néha a hab önálló életet él és 'kifut' a szellőző rostélyokon... :) A járatás alatt 1-es vagy 2-es fokozatnál nem kell nagyobb fokozatra állítani a klímát...
2011. máj. 26. 11:37
 16/21 A kérdező kommentje:
Jó hogy itt vagy.Még egy kérdés.Nem lehet zárlat,ugye,ha a szellőzőrácsokon jön ki a hab?Vagyis máshova onnan a csövekből nem juthat,hogy bajt csináljon?Mégegyszer köszi és minden jót,megírom hogy hogy sikerült.
2011. máj. 26. 11:43
 17/21 A kérdező kommentje:
Jól van na,még egy kérdés :)Hová állítsam a ventilátor fújást?Lábra,ablakra stb. ?
2011. máj. 26. 11:57
 18/21 anonim ***** válasza:

Ok de többet ne kérdezz mert nem haladok a munkával miattad :D (csak viccelek).

: Zárlatot nem tudsz okozni viszont, ha kifut a hab majd lefolyik a rádióra vagy klímapanelre abból lehet gond. Szóval erre figyelj.

2: a legjobb ha egyszerre irányítod a felsőtestre és a lábakra egyszerre ha nem megy. Akkor 10 percig egyik 10 percig másik területre.

Bármilyen autóval kapcsolatos kérdésed van nyugodtan írj privát e-mailt és válaszolok. Eléggé képben vagyok a témában. R.

2011. máj. 26. 12:02
 19/21 A kérdező kommentje:
Megértettem,nem zavarlak többet.EGYELŐRE :)) Köszönöm válaszaid,Ha dolgozol,jó munkát kívánok neked.Írok majd e-mailt.
2011. máj. 26. 12:09
 20/21 anonim ***** válasza:
Nyugodtan írj e-mailt.
2011. máj. 26. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!