Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Toyota MR2 vagy Porsche 924?...

Toyota MR2 vagy Porsche 924? Ti melyiket vennétek, és miért?

Figyelt kérdés
A kérdés adott, 1millió forint alatt szeretnék venni sportkocsit, és ez a két típus tetszik, illetve hallottam hogy megbízhatóak. Ti melyiket vennétek meg?
2011. máj. 22. 09:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Én biztos a Toyotát venném , mert arról tudom hogy megbízható. Porscheről nem tudok sokat.

[link]

2011. máj. 22. 10:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyikről se tudok semmit, de külső alapján Porsche.
2011. máj. 22. 11:38
 3/6 anonim ***** válasza:

924esünk volt már nem is egy szóval azt márcsak a nosztalgia miatt is.

MR2-t még nem vezettem, de elmondások alapján nagyon durva kis élményautó, nagyon jó a súlyelosztása a középmotor miatt. De talán pont ez a hibája is, hogy szerelni nagyon nehéz, mert egyáltalán nincs hely a motortérben.

2011. máj. 22. 12:26
 4/6 A kérdező kommentje:
Ha szépen megkérnélek, a 924-esről írnál pár sort? Megbízható volt? Sokat fogyasztott? Kényelem? Hátul 2 kisgyerek számára elegendő a hely?
2011. máj. 22. 21:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Sajnos ezek több mint 10éve voltak, még gyerek voltam akkor, de azért próbálok írni pár dolgot.

2db 924esünk volt az első ugyan kívülről nagyon rendben volt, de műszakilag egy rakás sz@r volt, szóval úgy döntött fater, hogy nem éri meg belevágni a rendberakásába.

A második már jobban egybe volt, pedig azt is nevetséges összegért találtuk. Azon amúgy 944es sárvédők voltak, szóval sokkal szélesebb és szebb volt. A motorjába is bele lehetett nyulkálva kicsit, vagy csak az előzőhöz képest volt gyors, nemtudom. 9mp körül volt százon, 210-körül a vége, de nagyon nyomatékos volt 160-170 komoly dombokon felfele is megvolt vele. Valamilyen sportváltó volt rajta amin balra lent volt az 1-es, valamint egy egész komoly kipufogórendszer. Fogyasztása az nagyon talpfüggő volt, nyugisan el lehetett járni vele 10körüli fogyasztással, de ez egy sportautó tehát nagyon nehéz vele megállni. Kérdeztem fatert mennyit evett amikor nyomta is kicsit, aztmondta arra még visszaemlékezni is rossz, volt h 16-18literig is felment. Kényelmesnek eleinte nem nevezhető, mert nagyon a földön ülsz és ez eleinte fura, de ha megszokod akkor nagyon fog tetszeni a gokartszerű úttartás. Hátul felnőtt embernek nem ajánlott ülni, bár valahogy a 164centis édesanyám is be tudta hajtogatni magát ha nagyon akarta. Viszont a csomagtere nagyon jó egy sportautóhoz képest. Azt azért tudni kell, hogy ezek nem mai autók, és valószínüleg az előző tulajaik is sportautóhoz méltóan használták, szóval nagyon nehéz és költséges olyan autót találni amihez szinte egyáltalán nemkell hozzányúlni. Motoralkatrészeket lehet hozzá találni, hiszen Audi származású a motor, valamint nagyon sok kis alkatrész is kompatibilis az akkori Audikkal és Volkswagenekkel. Összeségében egy nagyonjó autónak tartottuk/tartjuk de foglalkozni kellett vele rendszeresen, hogy megőrizze jó állapotát. Ha belevágnál sok sikert és örömautózást kívánok.

2011. máj. 22. 21:52
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én Porsche párti vagyok (több volt már és most is van), ha nem egy lepuszult fost veszel, akkor az is jó autó. Én is 924-essel kezdtem annak idején. Utána 944 S2 volt sokáig. Azért az sokkal jobb volt, mint a 924. (Majd ugyanannyi kg, csak nem 125 ló, hanem 211). Vannak olyan szerelők, akik foglalkoznak vele és minden van hozzá.

Ami a helykínálatot illeti, kb 160cm magasságig hátul is egész jól elférsz benne. (Már ami nem kétüléses.)

2011. máj. 26. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!