Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire szolgál a kismegszakító...

Mire szolgál a kismegszakító a motorba?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy motorom,de elromlott,aztmondták,kis megszakító kell bele,mire szolgál?

Előre is köszönöm.

2011. máj. 15. 16:48
 1/9 anonim ***** válasza:

A kismegszakító a háztartások elektromos hálózatának védelmét szolgálja: egy beállított áramerősség fölött megszakítja az áramkört, nem hagyja leégni.

Neked valószínűleg megszakítóra van szükséged. Ez a gyújtásnál dolgozik, a feladata az, hogy bizonyos időközönként (1 vagy 2 főtengelyfordulatonként) megszakítsa a gyújtás kisfeszültségű áramkörét (primer kör). Ennek a megszakadása a gyújtótekercsben vagy gyújtóttrafóban nagyfeszültséget indukál, ami aztán szikrát eredményez a gyertya két érintkezője között.

2011. máj. 15. 17:18
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Magyarán arra szolgál hogy a motor beinduljon?

2011. máj. 15. 17:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, arra szolgál, hogy beinduljon - meg arra, hogy működjön. Ha nem szakít meg vagy nem jókor teszi ezt, esetleg nem zár, akkor nincs szikra, a motor meg sem mukkan, mert a benzin és a levegő önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy működjön.
2011. máj. 15. 17:51
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,igy van,a motor meg sem szólal.
2011. máj. 15. 17:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Még 1 kérdés,nem tudsz esetleg olyan oldalt,ahol tudok venni megszakítót Yamaha JOG tipusú motorhoz?
2011. máj. 15. 18:37
 6/9 k.krisz03 ***** válasza:
Robogókban induktív (tekercses) jeladó van. Mondhatni a megszakító sokkal jobb alternatívája. Szóval megszakítót ne is keress a Jog-ban!
2011. máj. 15. 18:42
 7/9 k.krisz03 ***** válasza:
Ja, és nem sértésként, de ha ennyire értesz a motorokhoz, akkor jobban jársz egy szerelővel.
2011. máj. 15. 18:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Teljesen jogos kritika,az lesz,de lehet hogy majd a szerelő azt mondja hogy szerezzek be eggyet :)
2011. máj. 15. 20:01
 9/9 k.krisz03 ***** válasza:
Én (motorszerelő vagyok) sosem szoktam arra ösztönözni a kuncsaftot, hogy ő szerezze be az alkatrészt. Ha nagyon erősködik (ilyen még nem volt), akkor ráhagyom, de ha nem megfelelőt hoz, azzal én nem tudok mit kezdeni, és felelősséget sem tudok érte vállalni.
2011. máj. 15. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!