Kinek volt már olyan, hogy Peugeot Boxer menet közben leáll, és rázár a kormányzár?
A leállásnak és a kormányzárnak semmi köze egymáshoz.
A kormányzár egy mechanikus retesz amely a kulcs kivétele UTÁN sőt a kormánykerék elfordításával (kattanó hang) lép működésbe.
Számomra is hihetetlen a sztorid,menet közben nem rázódik ki a slusszkulcs ha pedig a helyén van LEHETETLEN a reteszelés,stabilan ott egy fémdarab a pöcök útjában!
Az amit leírtál egyszerre elektronikus és mechanikus hiba.
LADA-nál ilyen gond nem nagyon volt, mert volt benne anyag. A mostani kocsikban már nem nagyon van anyag a nem létfontosságú helyeken, modván a mérnökök, mert lehet ott spórolni.
Mivel a retesz szerkezetet egy mechanikus csatoláson keresztül a gyújtáskulcs múködteti kopásra gondolok. Az hogy leállt, az meg a kib@szott számítógép hibája, mert a mérnökök szerint egy gép nem hibádzik, és vegyük már el a vezetést attól a "hülye humanoidtól"! Jó, de egy mechanikus vezérlésű kocsival, ha nem lett hengerfejes, nem folyt ki belőlle a víz vagy az olaj és ment, akkor el tudtál vele vergődni egy szerelőig, de most egyet fingik benne egy alkatrész és rögtön vége a játéknak, mert a SZÁMÍTÓGÉP azt monja, hogy NEM!
Szóval ne lepődj meg, semmin, amíg van számológép az autódban.
Üdv!
Köszi a kommenteket.
Azóta elvitték szervízbe a kocsit és megjavították. Sajna nem tudom, hogy valóban mi volt a problémája. Mostmár viszont jó.
Olvasgattam cikkeket és több fórumon is azt olvastam hogy francia autóknál előfordulhat, habár nagyon ritka
már ne is haragudj, de mégis hogy a bánatos francba ázna be az elektronika?! Szerinted erre nem gondoltak a mérnökök, vagy mi? ...
Ha meg lassú tempónál jelentkezik ez, akkor én a szervót nézném, mivel nem tudom próbáltál-e már régi autónál lassú tempóban kormányozni, hát nem egy leányálom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!