Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kinek volt már olyan, hogy...

Kinek volt már olyan, hogy Peugeot Boxer menet közben leáll, és rázár a kormányzár?

Figyelt kérdés
Velem ez történt, de a melóban nem akarják elhinni, mondván ilyen nem lehetséges.
2011. máj. 11. 07:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a kormányzár csak akkor zár(hat), ha a kulcs el van távolítva a gyújtáskapcsolóból. Szóval valóban elég elképzelhetetlennek tűnik a történeted. Ha mégis így van akkor sürgősen meg kell javíttatni, mert nem csak a bent ülőkre, de a közlekedés többi résztvevőjére is veszélyesek vagytok az autóddal. Nem lehet, hogy leállt a motor és ezáltal elment a szervó rásegítés és ezt érezted?
2011. máj. 11. 08:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Alattunk egy Passat állt meg előzés közben, m letiltott valami elektronika. Volt egy kis meglepi. Sztem itt is ez állhat fent.
2011. máj. 11. 08:32
 3/7 anonim ***** válasza:

A leállásnak és a kormányzárnak semmi köze egymáshoz.

A kormányzár egy mechanikus retesz amely a kulcs kivétele UTÁN sőt a kormánykerék elfordításával (kattanó hang) lép működésbe.

Számomra is hihetetlen a sztorid,menet közben nem rázódik ki a slusszkulcs ha pedig a helyén van LEHETETLEN a reteszelés,stabilan ott egy fémdarab a pöcök útjában!

2011. máj. 11. 10:30
 4/7 D.O.81 ***** válasza:

Az amit leírtál egyszerre elektronikus és mechanikus hiba.

LADA-nál ilyen gond nem nagyon volt, mert volt benne anyag. A mostani kocsikban már nem nagyon van anyag a nem létfontosságú helyeken, modván a mérnökök, mert lehet ott spórolni.

Mivel a retesz szerkezetet egy mechanikus csatoláson keresztül a gyújtáskulcs múködteti kopásra gondolok. Az hogy leállt, az meg a kib@szott számítógép hibája, mert a mérnökök szerint egy gép nem hibádzik, és vegyük már el a vezetést attól a "hülye humanoidtól"! Jó, de egy mechanikus vezérlésű kocsival, ha nem lett hengerfejes, nem folyt ki belőlle a víz vagy az olaj és ment, akkor el tudtál vele vergődni egy szerelőig, de most egyet fingik benne egy alkatrész és rögtön vége a játéknak, mert a SZÁMÍTÓGÉP azt monja, hogy NEM!

Szóval ne lepődj meg, semmin, amíg van számológép az autódban.

Üdv!

2011. máj. 11. 14:31
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket.

Azóta elvitték szervízbe a kocsit és megjavították. Sajna nem tudom, hogy valóban mi volt a problémája. Mostmár viszont jó.

Olvasgattam cikkeket és több fórumon is azt olvastam hogy francia autóknál előfordulhat, habár nagyon ritka

2011. jún. 9. 12:48
 6/7 R. Bettina válasza:
Sziasztok! Ma ugyanígy jártam énis, és csak akkor jelentkezett ez a probléma, ha lassan mentem ( mindkétszer miután kiálltam a parkolóból). Attól tartok , ha elviszem szervízbe hülyének fognak nézni, pedig tényleg lezárt a kormányzár és leállt az autó. Napok óta szakad az eső, párás a levegő, gondoltam arra is, hogy esetleg ez zavart be az elektronikába. Azt javasolták ismerősök, próbáljam meg hagyni kiszáradni az autót, hátha segít. Elég sokat használom az autót, remélem nem lesz baj.
2014. febr. 13. 12:39
 7/7 anonim ***** válasza:

már ne is haragudj, de mégis hogy a bánatos francba ázna be az elektronika?! Szerinted erre nem gondoltak a mérnökök, vagy mi? ...

Ha meg lassú tempónál jelentkezik ez, akkor én a szervót nézném, mivel nem tudom próbáltál-e már régi autónál lassú tempóban kormányozni, hát nem egy leányálom :D

2014. aug. 2. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!