Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A rendőr nem volt szabályos...

A rendőr nem volt szabályos olyankor mit tehetek?

Figyelt kérdés
Ma jöttem haza 4 sávos úton kereszteződésben mire odaértem zöld lett. A külső sávban próbálkozott gyorsulni egy pótos teherautó. Én azt a teherautót megelőztem a másik sávban, de a kereszteződés után! A kereszteződés elött van egy előzni tilos tábla, de én azt úgy tanultam, hogy kereszteződés feloldja. A rendőrök ott méregettek egy kamiont az út szélén. Ja és a kereszteződésben 70-nel lehetett volna menni én 60-65-el mentem. A kamion mögül kiugrott a rendőr szabálytalanúl jelzett úgy mint egy k*rva azt hittem, hogy csak lassítsak. de aztán elkezdett mutogatni máshogy is, de semmiképp nem szabályosan. a kezét nem rakta fel a másik kezével meg mutogatott föl-le :-) Félre álltam jön oda. Kér minden papírt és belémköt, högy gyorsan mentem, előztem táblánál, nem volt villágítás. Holott mindig felkapcsolom a lámpát elinduláskor és már ott állt a rendőr amikor lekapcsoltam. Ezért adott egy 5000Ft-os csekket. Nem az zavar, hogy adott hanem az, hogy ő is szabálytalan volt.Ilyen esetben ti mit csináltatok volna?
2011. máj. 4. 16:25
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Most állított meg először rendőr amióta jogsim van. Azért nem értettem, mert elöttem is ugyan ezt csinálta egy autós utána mentem, de csak engem szedett ki. Különben mindig kiszedik a sorból az autónkat csak amikor én vezettem nem volt rendőr sehol kicsit több mint 1 évig. Erre ma volt egy és persze, hogy meg is állított. És első alkalomm kicsit be voltam sz@rva milyen összeget fog mondani. Ott volt velem apám is amikor elment a rendőr ő is mondta, hogy ugyanígy csinálta volna ezért nem értette ő sem, hogy miért. De mivel nincs bizonyítékunk, hogy a rendőr szabálytalan volt így kénytelen voltam elfogadni a csekket meg ők 3-man voltak igaz abból 2 a mérleget cseszegette, de ...
2011. máj. 4. 20:58
 12/19 anonim ***** válasza:

Kis kitérő - a taxis eset elkövetőjét épp most fogták meg, mögöttem mondta be a TV.

Ez ilyen, ne szabálytalankodj, és akkor nem vesznek ki a sorból. A bírságnak pont ez lenne a szerepe, hogy visszatartó ereje legyen, és máskor kétszer meggondold.

A zöld szelvényen a tényállás rovatba mit írt a rendőr?

Ha beírod ide, akkor tudok segíteni, hogy mi miatt büntetett meg. De mondom, lehetett volna "gonoszabb" is, akkor a szabálysértési halmozat miatt feljelent, és az nem 5eFt.

2011. máj. 4. 21:09
 13/19 A kérdező kommentje:
SzR.54§ világítás valami de nem lehet elolvasni rendesen.
2011. máj. 4. 21:43
 14/19 anonim ***** válasza:

218/1999 kormány rendelet az egyes szabálysértésekről. Az 54.& a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megszegése.

Ide csak a lakott területen kívül, fényszóró használatának elmulasztását írhatta.

Tehát csak 1 szabálysértésre kaptál bírságot. Rosszabbul is járhattál volna...

2011. máj. 4. 21:49
 15/19 anonim ***** válasza:
megszegése=megsértése Bocsánat, elírtam.
2011. máj. 4. 21:50
 16/19 anonim ***** válasza:

az útszélén álltam mert lerobban t az autóm és megálltak a rendőrök.

mondták végül hogy eldönthetem hogy egy vagy két olyan dologért büntessenek meg amit nemkövettem el.

biztonsági őv és világítás..

jófejek.

próbáltam 3 alkalommal panaszt tenni ellenük de a kollégáik nemengedték,elküldtek..

2011. máj. 5. 10:03
 17/19 anonim ***** válasza:
Min csodálkozol?:) Engem heti kétszer állítanak meg 5-10ezerre, mert rossz helyen veszek levegőt! Belső kamerán gondolkozom, de méregdrága. NEkem is *urvára elegem van a sünökből, dehát szokj hozzá, rendőrállamban élünk, ahol a sün traffipaxozik, aki rendet tenne önkényesen az meg bűnöző, a c-gányt meg ne bántsd, mert rasszista vagy! ÜDV ITTHON!
2011. máj. 5. 10:32
 18/19 anonim ***** válasza:

"A gyakorikérdések szabályzatában benne van, hogy a kérdésre válaszolj, és ne a válaszokra reagálj."

"Kis kitérő - a taxis eset elkövetőjét épp most fogták meg, mögöttem mondta be a TV."

Még hamar szembe köpted az elveidet.De hát mit is várunk egy süntöl...

2011. máj. 5. 13:17
 19/19 anonim ***** válasza:

Rajtam kívül senki sem válaszolt a kérdésre, csak a maga kis sztoriját írja, te pedig kötekedsz, provokálsz. Próbáltam a tévhitet eloszlatni, miszerint ezt "sem" tudja a rendőr megcsinálni... Gondolom neked is azért kellett idepofátlankodni, hogy kifejthesd a rendőrgyűlöletedet, és vitapartnert találj magadnak (engem).

Bizonyára te okosabb is vagy nálam, és olyan munkahelyed van, ami fontos a társadalom, és a gazdaság számára.

Akkor legyél szíves olyan kérdésekhez hozzászólni, ahova érdemben hozzá is tudsz tenni. (Neked sem ártana az írásellenőrzésnél megnézni, vajon miért húzza alá hullámos vonallal.)

2011. máj. 5. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!