Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 190-es gyorshajtásért a...

190-es gyorshajtásért a belvárosban (Pesten) mennyit kaphatok?

Figyelt kérdés
Éjjel történt az andrássy-n...
2011. máj. 4. 13:20
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
Az ilyen retardáltakat mint a "haverod" írtani kéne akkor is
2011. máj. 5. 19:06
 42/63 ghini83 válasza:
100%

Helló Kérdező!

Figyi... egy új M6-os BMW (gondolom nem azzal ment)fékútja ideális körülmények között 140 méter. Beleszámítva, hogy nem a legideálisabbak Pesten az utak (por, kátyú, kanyar) ez olyan 160-180 méter lehet. Mivel ebben nincs reakcióidő ezért még több. 190-nél másodpercenként olyan 52,7 métert tesz meg az ember. Az ember reakcióideje olyan 0,5 sec, mondjuk akkor most ne számoljuk, hogy átteszed lábad a gázról a fékre, bár gondolom azért van amikor a gázon is van, nem mindig a féken készenléltben. Mivel nem mindenki új 6-os BMW-vel megy, azt lehet mondani, hogy egy 200 körüli tempónál olyan 170 m fékút + 30 m reakció. Tehát 200 méter alatt állsz meg...

Tudom, hogy amikor mész annyival akkor úgy érzed, hogy biztonságban vagy és uralod az autót, de amikor hirtelen kell reagálni akkor már nem, csak szerencsére ez még nem történt meg. Ha hirtelen kell reagálni, akkor 70 km/h is sok.

én is mentem 230-al (jaguar XF) meg vittek 250-el subaru impreza (verseny), és úgy éreztem, hogy egy pillanat alatt megállok, de nem. Városban ne menj gyorsan. Nem éri meg!

És hogy miért írtam le ezt mind ilyen részletesen?

Egy ismerősöm úgy halt meg, hogy valaki úgy gondolta, hogy mivel sárgán villognak a lámpák, 150 el átmehet. Várandós anyuka volt...

Egy szemléltető videó:

http://www.youtube.com/watch?v=gXVblTMRCSs

UI.: Ahol tudok én is gyorsan megyek. Apám autóversenyző én meg gokartozok, mert nem az emberek közt utcákon kell kiélni az ember vezetés iránti szeretetét :)

2011. máj. 11. 16:36
 43/63 anonim ***** válasza:
Csíra ,alptalan téma !
2011. máj. 11. 20:22
 44/63 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem haverod jól tette,jó száguldani,az,hpgy meghalhattok vagy mások hát istenem..királyak vagytok.25/F
2011. máj. 11. 21:07
 45/63 anonim ***** válasza:
34%
Persze, hogy jól tette! Nem halt meg senki, és remélhetőleg az államkasszára is hoz ez 300 ezer forintot!
2011. máj. 11. 21:29
 46/63 bp1985 ***** válasza:

Ez a válasz 83%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 05-04 14:08

Privát e-mail a válasz írójának

Miért ne menne egy 1.2-es autó 150-et szerinted?

2011. máj. 11. 21:31
 47/63 anonim ***** válasza:
84%

A haverod is biztos azt hitte,hogy csak a gördeszkásokra vonatkozik:D Vagy csak a kormány takarta ki az egyest?

Nem helyeslem az ilyesfajta megkövezést,de azért tényleg durva volt ez.Lényeg,hogy nem lett baj belőle.Sajnos az van,hogy nem fog tanulni belőle.Ez a baj.Nem az,amit tett.

2011. máj. 11. 21:44
 48/63 anonim ***** válasza:
56%

Saját élmény:

Haverommal mentünk városba 130-al még februárba,le volt jegesedve az út...

Kis kanyar,rögtön megcsúsztunk,haverom szépen megfogta a verdát de keresztbe csúsztunk elég durván és egy centire pörögtünk el parkoló autóktól majd végül fél centire a fél méteres ároktól álltunk meg.

Elég gyorsan lezajlott és elég durva is volt....

Mi tanultunk belőle,de amondó vagyok,hogy egyszer élünk mindent ki kell próbálni.

A másik probléma ,hogy túl sok a traffipax,nincs kijelölt ingyenes versenypálya .Sok ember betart minden sebességhatárt ,egyebet de néha mindenkinél elszakad a cérna.

Mióta ennyi traffipax van,sokkal több autós van akivel piros lámpánál tudok gyorsulni.Ők is nap hosszatt lassan,unalmasan vezetnek és a feszültséget ki kell adni és ha valaki autózni szeret nagyon ott adja ki.

2011. máj. 11. 23:18
 49/63 anonim ***** válasza:
65%

Hát igazából engem nem zavar de az Andrássy úton éjjel általában kivannak kapcsolva a lámpák és elég sok beágazó kis utca van.Elég egy figyelmetlen sofőr .

Ha ő kap oldalba titeket akkor ti borultok egy szépet és ennyi

De ha ti kapjátok telibe akkor szörnyethal

De amúgy nem ti vagytok az elsők akik ennyivel mennek,gyakran közlekedem éjszaka a városban és minden hétvégén látok 140-150-el közlekedőket.

Megmondom őszintén tetszik a dolog én is csinálnám csak nem merek kockáztatni a büntetés miatt,mivel tanuló vagyok,örülök,hogy fenttudom tartani a verdát és megtankolni egypár ezresért.

Ezért járok ki Péntekenként Cinkotára a GYORSULÁSIRA.persze városba jobb a szlalom de csak 100-110-ig veszélytelen

2011. máj. 11. 23:30
 50/63 anonim ***** válasza:

"de amondó vagyok,hogy egyszer élünk mindent ki kell próbálni."

Az a baj, hogy ti is megcsúsztatok, és csak a szerencse kérdése volt, hogy nem törtetek össze több parkoló autót, és persze magatokat. Arról nem is beszélve, hogy más autósok, sőt gyalogosok is lehettek volna ott, ami már tényleg nem vicces.

És a 190 lakott területen meg egész egyszerűen irreálisan sok. Ilyenkor megfordul az ember fejében, hogy a 300 ezer forintos max. büntetés is kevés ilyen fokú veszélyeztetésért.

Ha valaki nagyon gyorsulni akar, és nagyon gyorsan hajtani, menjen ki egy autópályára, vagy egy elhagyatottabb útra. Abszolút nem zavar, ha ott akár 190-nel is megy valaki. Én is mentem már gyorsabban a megengedettnél, elhiheted. Nem vagyok szabályb*zi, de szerintem van egy bizonyos határ.

2011. máj. 11. 23:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!