Szinte az összes európai autópályán van sebességkorlátozás, németországban miért nincs?
Magyarországon és a többi országban miért van korlátozás?
Miért nem lehet "szabadon száguldozni"?
És franciaországban az angol autósoknak miért nincs?
Egyik unokatesóm mondta hogy a német, angol autósok megállnak ha látják hogy ott vagy a zebránál és átengednek. Magyarországon ez ritka, ez ez egyik különbség a magyar és a külföldi autósok között. Persze lehet hogy a németek nyugodtabbak is mert nekik nem kell napi szintem megküzdeni azért ki tudják fizetni a számlákat és legyen pénz kajára is...
Egyáltalán miért lenne jó ha annyival mehetnél autópályán amennyivel jólesik? 130 bővel elég. Felesleges 200-al menni, csak többet eszik a kocsi. Így is drága a benzin. Elvileg azért jó az autópálya mert gyorsabb és stabil 130-nál kevesebbet eszik az autó mint 50-90 közt ingázva és araszolgatva városokon keresztül.
Németországban élek, otthon csak keveset vezettem, de az is elegendö volt ahhoz, hogy leonjam a kellö konzekvenciákat.
Ha 130-140-el megyek Magyarországon, elkezdek elözni valakit, akkor tuti, hogy a semmiböl felbukkan valaki a semmiböl, mert 200-al jön, beleáll a seggembe, villog, majd büntet a ráhuzással, elöttem való indokolatlan fékezgetéssel, mindezt úgy hogy az arcába ordít a kocsi hátulján lévö matrica, "baby on board".
Hiányzik az emberekböl a felelösségtudat.
Ezzel ellentétben itt ilyen nem fordult még elö Velem, mert mindenki tudja a helyét, tudnak követési távolságot tartani az emberek és valóban úgy van ahogy korábban említette valaki, hogy sok helyen pocsék az autópályák minösége, viszont ahol jó, ott nincs korlátozás, csak ajánlott sebesség. Ha balesetet okozol az ajánlott sebesség túllépéséböl kifolyólag, akkor Tèged is felelösségre vonnak. Magyarországon ilyet bevezetni életveszély lenne, mert az emberek úgy értelmeznék, hogy ÉN mehetek amennyivel akarok, mert bármi van a másik a hibás. Nem mindenki akar száguldozni, meg kellene érteni, hogy vannak emberek, családok, pici gyerekek akik haza akarnak érni.
Érdekes módon eszetlen gyorshajtás itt sincs, hiába a sok nagy teljesítményü autó a 170-200 ami úgymond átlagos a gyorsabban menök közt. Az Én autóm is képes 280-ra, de 200-nál többel soha nem megyek, ha pedig a gyerek is a kocsiban van, akkor szépen 120-140-re beállok.
"majd büntet a ráhuzással, elöttem való indokolatlan fékezgetéssel, mindezt úgy hogy az arcába ordít a kocsi hátulján lévö matrica, "baby on board"."
Az isten beszélt belőled.
Komolyan ez van, megy előtted 40-el aztán, ha próbálod megelőzni, még ráhúz a fa*szszopó:@
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!