Mi történne, ha a Forma1-ben nem lennének szabályok?
Nem tudom miért féltek annyira attól hogy meghalnának. A versenyzőknek és a csapatnak sem az az érdeke, hogy egy kört teljesítsenek nagyon gyorsan (aztán többet nem :) hanem hogy minél több kört tegyenek meg gyorsan, biztonságban.
Ha már a biztonságnál tartunk, szerintem annál veszélyesebb nem igazán van, mint amikor 200-300as tempónál elengedi a kormányt, és az egyik kezével különböző balett mozdulatokat végez a kasztnin belül, hogy az autó úgy menjen, ahogy ő szeretné... (F csatorna ismerősen hangzik?)
A szabad lehetőség sokkal több kreatív ötletet enged, mint a kötött szabályok. Ha megnézzük, szinte mindig az nyer, aki valami újat kitalál, vagy jól építi meg a kocsit. Ezek az újdonságok az esetek döntő többségében a leszorító erőre apellálnak, illetve az aerodinamikára, a nyers motorerőre nagyon ritkán.
Mivel pont az aerodinamikai szabályok kötöttek, ezért olyan megoldásokat kersnek, amik talán rizikósak (instabil súlyelosztás, F csatorna, stb...)
Szerintem többféle megoldással találkoznánk és izgalmasabb lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!