Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen használt autót vegyek...

Milyen használt autót vegyek első kocsinak? Mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

Legfeljebb 200e-ért szeretnék, egy még működő autót amin megszerzem a vezetői rutint. Mivel fizetésem még nincs, kínos lenne szervizbe járkálni vele, tehát egy olyan autó kéne ami nem megy tönkre fél év után de mégis megfizethető egy diáknak!

Milyen típusút javasoltok? És benzin v. dízel?

Köszönöm válaszaitokat!

2011. ápr. 25. 22:04
1 2
 11/14 anonim válasza:
suzuki swift!nekem is az volt az első,3évig nyúztam,a műszakin kívűl csak vezérműszíj csere volt!ja és olaj meg hasonló kötelező dolgok.és nem döglött meg a váltója se a kezdeti szerencsétlenkedések ellenére :)szegény nagyon kapta a kiképzést ,mégis túlélte
2011. ápr. 25. 22:54
 12/14 anonim ***** válasza:

200.000ért max robogót érdemes venni.

Ha nincs fizetésed akkor miből viszed műszakira? miből fizeted a kötelezőt? És akkor még a 7-8 literes fogyasztásról nem is beszéltem.

2011. ápr. 25. 22:59
 13/14 anonim ***** válasza:

Azt kell végiggondolni, hogy mennyi pénzed van, illetve megvétel után lesz-e pénzed fenntartani.

Költségek (sok mindentől függ, de saccra):

- megvétel: 200e

- átírás: 50e

Évente:

- súlyadó: 20-30e

- biztosítás: 30e-100e

- kötelező körök (olajcsere, valami úgyis mindig el fog romlani, néha mosóba kell vinni, stb...): 30e

- 8 literes fogyival számolva, 10e km esetén (ami átlagos) kb 300e ft-ot fogsz kiperkálni benyára.

Benzin vs dízel: az egyszerűsége miatt talán benzin, bár az igaz hogy a dízel kevesebbet fogyaszt, de ilyen idős korban már inkább az számít hogy melyik szerkezet az egyszerűbb.

Ha rám hallgatsz, egy jó állapotú stiftet veszel. Lada nagyon sokat eszik.

Ne hallgass azokra akik azt mondják majd megtanulod szerelni. Sok dologhoz kell tapasztalat, szakértelem, szerszámok amit így a nulláról nagyon nehéz megszerezni. Csak akkor megy ez az otthoni szerelősdi ha komolyan érdekel, és hajlandó vagy sok időt és energiát rááldozni.

0. szintű kérdés: lenne-e aknád vagy bármi olyan hely, ahol be tudsz feküdni a kocsi alá?

2011. ápr. 25. 23:43
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat, főleg a kedves 13.-nak!

Nagyon rendes tőled, hogy ilyen részletesen leírtál mindent, köszönöm szépen! Sokat segített.

Még ma sincs meg a kocsi, de már közelebb kerültem a jó döntéshez, most 4 év múlva! :D

A megoldás: kell egy autószerelő ismerős.

2015. jan. 12. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!