Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Régi Opel Blitz? Alig vagy...

Sütyö kérdése:

Régi Opel Blitz? Alig vagy egyátalán nem beszerezhető.

Figyelt kérdés
Mely platós hasonlít kicsit is a jól ismert Opel Blitzre...megfizethető áron?
2011. ápr. 25. 21:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Csepel.
2011. ápr. 25. 22:08
 2/4 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 25. 22:35
 3/4 A kérdező kommentje:
Második vicces vicces hahaha
2011. ápr. 25. 23:05
 4/4 T5- ***** válasza:

Hát igen, az Opel Blitz Typ 3,6-6700A típusjelzésű tehergépkocsi, a sor 6-os vérbeli Opel benzinmotorral. Én is szemezgettem vele régen, mivel rajongok a második világháborús német technikáért (is), de sajnos itthon nemhogy a használtpiacon, de még úgy egyébként sincs Blitz. Roncskutatós körökben ugyan keringenek olyan szóbeszédek, hogy C-s rendszámmal láttak itthon Blitzet szaladgálni, restaurált állapotban, de épen maradt példányt itthon nem igen lehet találni. Próbálkozni egyedül szerintem Németországban, vagy valahol északon, lenne értelme, de ott is ha véletlenül akadna olyan aki megválna tőle, akkor az megfizethetetlen árban lenne. Esetleg Oroszország, vagy Észak-Afrika jöhet még számításba :-)

De két lehetőséged van, vagy építesz egy replikát magadnak, vagy ahogy írtad veszel valami hasonlót. Mi a megfizethető? Azt nem tudom, ez alatt mit értesz, egyik sem fog fillérekből kijönni, de mondok párat, amibe sok fantáziával és néhány sör után bele lehet képzelni egy Blitzet.

-Steyr 480 zf

-Steyr 580g

-GAZ 51

-Praga RN és Praga RND

-ZISZ 151 (a régi '50-es évek elejéről, ami hátul csak 1 tengelyes volt nem 2.)

-Csepel D346 és D344

Most így hirtelen ennyi, az a baj, hogy nem igazán van olyan mi igazán hasonlítana rá, mert annyira egyedi gép, de keresgélhetsz 50-60-as évek beli teherautókat. Sok sikert!

2011. ápr. 26. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!