Hogyan csinálhatok 50-es motorbol 70-eset vagy 80-asat?
na ez igen :)
nagyon köszönöm :DDD
az előttem, írónak igaza van :) nekem tzr-em van + 80-as malossdi henger + sport légszűrő + ARROW kipufogó rendszer stb.
és így a gép (jah és 1 kicsivel kisebb lánckerék hátul a gyárihoz képest)és így 125-max hátszéllel 130-at megy
szóval meg lehet csinálni de az pénzbe kerül pl én 20 e ft-t költöttem az enyémre
Gondolom egy 16 éves srác lehetsz , aki még sosem látott szétszedve még simsont sem.
Én nem beoltani akarlak , de ez biztosan így van. Ha veszel egy főtengelyt akkor a leírásában megtalálod , hogy mekkora dugattyút ajánlanak rá , ugyanis ha nagyobbat teszel fel rá nagyobb lesz a kompresszió a hengerben ezáltal több üzemanyagot szív az égéstérbe és ebből az következik , hogy nagyobb lesz a robbanás egy 70ccm-es motor hengerében , mint egy 50-esében. Az 50-es x nyomással nyomja le a főtengelyt míg a 70-es xx nyomással. Tehát nagyobb erőt fejt ki. Akkorát , hogy szinte szét rázza a főtengelyt és kotyogós lesz. nem xd meg ilyesmi hanem kotyogós. Fura hangja lesz. Aztán örülsz ha megy 60-70-el. Aztán be se indul. És amikor szétszedik fogd meg a hajtókart és mozgasd oldalirányba. Úgy fog kotyogni , hogy el sem hiszed. Ezért mondjuk úgy , hogy kotyogós...
A másik. 2x 3x jobb lesz??? Vagy mi ???? +20 , 30 ccm-től ne várj el sokat! Nyomatékod lesz nagyobb és max 110-120-at fogja vinni , de akkor üveghangon kell működtesd a géped és ne lepődj meg , ha ilyen használat mellett 6 literes fogyasztás produkál szegényke. Nekem ne mond , hogy nem így van , ugyanis szerelő vagyok és nem egy 2ütemű motorom volt már.
Meglehet csinálni normálisan is de ahhoz sok pénz kell.
Hajtókar erősítéstől kezdve a dugattyú és henger megvételig. Ehhez természetes kevés vagy , szóval vagy szerelő vagy apuka csinálja. De hogy sok fejfájást fog neked okozni az egyszer biztos.
És ez bizony tuningnak minősül. Ezt csak azért mondom , mert minden tuning rövidíti a gyári alkatrészek élettartamát. "valamit valamiért!" Jobb lesz az kétség kívüli , de hamarabb fog meghalni.
16:09
Nagyonsok mindenben igazad van de 2X-3X valóban lehet erősebb sőt...Ezt nem végsebességre, hanem teljesítményre értettem természetesen. És mint tudjuk nem az a plusz 20, 30 ccm a lényeges, hanem a jobb öblítés, nagyob sűrítés stb. 50ccm-es sport hengerszettel is el lehet érni 2X akkora teljesítményt, persze nem egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!