Véleményetek szerint meddig bírja egy személygépkocsiban az akkumulátor. Egy 5 éves Ford Focusban (45. 000 km) még a gyári aksi van. Meddig bírja még szerintetek?
Akkor azért bírja még. A lemerülés az átkuk, na meg a Ford is biztos valami normális akkut csinált bele, nem Best Energy meg hasonló szarokat.
Meg ugye nem spórolják el, mint sokan a 74-es helyett 55-öst vesznek, mert az olcsóbb stb.
Változó.
Volt olyan autóm, amiben 12 évig bírta az akku. Igaz ez egy faék egyszerű kis benzines autó volt, gyakorlatilag nulla elektronikával.
A mostani kocsimban 6 éve és 120.000km óta van ugyan az az akku és egyelőre semmi előjele nincs annak, hogy gyengélkedne. Ez már egy dízel autó, tele elektronikával, riasztóval, stb. A kocsi myitott beálló alatt, a kinti hidegben áll.
Szóval nem törvényszerű hogy egy akkunak 2-3 év alatt feltétlenül meg kell döglenie. De hozzátszem, hogy ha már nem gyári az akku, azon se spóroltam soha, mindig a prémium minőséget vettem, nem az olcsó áruházi, vagy "no-name" típusokat.
Nagyon jó a kérdés... Én is észrevettem, hogy az első szerelesű akkumulátor sokkal tovább bírja az autóban. Nekem eddig 2 új autóm volt..
Lada Samara 1300s: a gyári orosz akkumulátor 11 évig bírta hiba nélkül.
Mazda 3: Gyári GS Yuasa akkumulátor 13 éve benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!