Véleményetek szerint meddig bírja egy
személygépkocsiban az akkumulátor. Egy 5 éves Ford
Focusban (45. 000 km) még a gyári aksi van. Meddig bírja
még szerintetek?
a mi opelunk pár hete lett 5 éves, és a gyári aksi van benne, már kicsit kezd szarozni, kb 2 hónapja töltöttem rajta, kb félig töltődött fel, és hétfőn meg nem idult be, töltőt kellett vinnem, az autóhoz, és rajta volt két percet és töltővel együtt beindult, azt feltöltöttem teljesen és most indul elég jól :D de nagyon sokat van itt helyben indigatva, és hamar lemerül...
2012. nov. 24. 15:54
Számit valamennyire a km is, de az akkunál leginkább az idő számit. Ahogy megfigyeltem, a legtöbb autóban 5 éves korára lesz csereérett az akku, kilómétertől függetlenül, de volt egy ismerősömnek, akinek 8 évig birta.
2012. nov. 24. 16:24
13/38 A kérdező kommentje:
Áprilisban lesz 7 éves és még bírja.
Sok mindentől függ. Nekem volt egy angol aksim (61 AH), amivel 11 évig jártam. A savas akkumulátorokban a savszintet fél évente ellenőrizni kell, és szükség szerint után tölteni desztillált vízzel. Ha a savszint annyira lecsökken, hogy az ólomlemezeket nem fedi a sav, az aksi nagyon hamar tönkremegy. Bármilyen akkumulátorról legyen szó, függetlenül mennyit jársz vele, nem árt időnként (tél beállta előtt például) külső áramforrásból is újratölteni. Manapság egy autóban rengeteg elektromos fogyasztó működik: fényszórók, belső ventilátor, autós rádió, ablaktörlő, páraleolvasztó stb. stb. Kis odafigyeléssel egy akkumulátor élettartama szinte a duplájára növelhető. Csak benyomott kuplung mellett indítózunk, a fényszórókat és minden más elektromos fogyasztót csak a motor beindítása után kapcsolunk be, és mielőtt megállítanánk a motort, akkor mindent lekapcsolunk.
2013. febr. 19. 09:06
dci clio 2005-ös gyári delphi akksival, pedig csillaggarázsban áll:)
2013. febr. 19. 13:03
5 évet bírt az opelomban a gyári aksi, 68.000km ment bele, most is egy 5 éves aksi van benne, ez már nem gyári aksi, 74Ah-os és még tökéletesen működik! amúgy az opelban eredetileg GM aksi volt, most perion van benne és a perion is 5 éves!
2013. márc. 28. 12:22
17/38 A kérdező kommentje:
Még mindig bírja, pedig mindjárt 8 éves lesz!
Nekem az előző aksim 11 évig bírta, pedig telente nem is nagyon volt használva az autó. Simán 2-3 heteket is állt.
Szóval nagyjából 2-11 évig bírja, ez változó.
2014. febr. 10. 10:54
Attól függ milyen.
A régi "nehéz" ólom akksik jól bírják, egy minőségi darab akár 10 évet is kibírhat, ha folyamatos használatban volt vagy ha jól volt tárolva (rendszeresen rá lett töltve).
Az újakkal meg zselésekkel nekem nincs jó tapasztalatom, hamar megdöglöttek, pedig ugyan úgy használom az autóimat, mint régebben.
2014. márc. 1. 10:09
Hehe... 3 éve válaszoltam már erre a kérdésre. Na azóta az akksi kicserélésre került, főleg mert állítólag (a villamossági műhelyben dolgozó, naponta ezzel foglalkozó szaki szerint) az, illetve a túl sokáig használása ölte meg a generátoromat a 8 éves autóban. :)
Úgyhogy most van benne egy Varta akksi meg egy új generátor. És most kezd rendetlenkedni a generátor vezérlő áramköre... Imádom a modern technikát. :)
2014. máj. 7. 10:13
Kapcsolódó kérdések: