Tényleg működik félig benzinnel félig E85 bioetanollal tankolva egy benzines autó?
Figyelt kérdés
Nekem azt mondta egy ismerősöm, hogy ő így használja a kocsiját, semmi átalakítás nem kell, azt mondta nyugodtan használjam így én is, mit gondoltok tényleg lehet így?2011. ápr. 18. 18:15
2/13 anonim válasza:
mennyi ideje használja az ismerős? mert lehet h egy ideig elmegy vele aztán kaputt.
3/13 anonim válasza:
Örökké elmegy vele, és nincs "kaputt"
4/13 anonim válasza:
Én is így tankoltam egy ideig, de nekem majdnem minden reggeli indításnál fulladozott az autó, azóta nem tankolom így. 23/l
5/13 anonim válasza:
Néhány kivételtől eltekintve a benzines autók hiba nélkül elmennek 50% E85-Benzin keverékkel. A kivételt képező autóknál a számítógép nem tud megfelelően korrigálni, és idegen ezért fulladozik az autó. Ezeknél az autóknál 30-70 arányban érdemes tankolni.
6/13 anonim válasza:
50:50 arányba nyugodtan tankolhatod ha nincs agyon elektronikázva az autód. Baja nem lesz; benzinszűrőre kell figyelni; de azt úgy is cseréli az ember 1-2 évente.
7/13 haverka válasza:
A régi kocsik elmennek tökéletesen olyan mint a diesel étolajjal nekünk is így van a kocsink mi is felesbe tankoljuk és jobban reagál gáz adásokra magas fordulaton :)ha kicsit megcsordul az etanol akkor pöpecskét rángat de nem vészes :)
8/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
Akkor kipróbálom, 95-ös évjáratú 1.6os hondám van, remélem elmegy 50-50% arányban, azért így elég sokat lehet spórolni + a környezetet sem szennyezi annyira.
2011. ápr. 19. 00:12
9/13 anonim válasza:
Spórolni nem fogsz olyan sokat sajnos, mert e85-ből meg többet eszik (15-20% -al, de ez tisztán tankolva, felesbe csak kb. 10%-al) azonos vezetési stílus mellett, mint a 95 benzinből. Akkor jó, ha spórolósan használod a gázpedált, mert az e85 miatt nagyobb lesz a nyomatéka az autónak, valamivel könnyebben gyorsul és ez pedig fogyasztás csökkentő hatású. Én inkább azért használom, mert kicsit erősebb tőle az autó.
10/13 haverka válasza:
Igen tényleg erősebb tőle :) nekünk mégrégebbi kocsink van és elmegy vele amúgy ha injektoros egy kocsi nemnehéz átalakítatni vagyis nem drága az átalakítatása etanolra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!