Milyen haszongépjárművet vásároljak? Fiat Ducato, Peugeot Boxer, Citroen Jumper?
3,5t terhelhetőségű haszongépjárművet keresek, max 3-3,5 mFt körül. Minél nagyobb rakterű kellene, így a 15m3-es kivitel lenne a megfelelő de nagy kérdés, hogy melyik márkát válasszam? Milyen motorral? Azt hallottam, hogy a 2,3literes motorokkal (áll. a Ford gyártja) sok baj van de a 3 literessel(Iveco motor) nincs annyi baj. Futóműve a Fiatnak rosszabb de a Peugeotnak meg a Citroennek az elektronikus része vacak (állandó hibajelzések a műszerfalon stb). Az autó kb. heti 800-1000km futna nálam, tehát nem sokat.
Szervizelés szempontjából melyik márka a legmegbízhatóbb szerintetek?
Köszönöm előre is a segítséget!!
Köszönöm, a VW és Mercedes sajnos jóval drágább. A hasznaltautok.hu-n szemezgetek, lehetőleg 2007 évjárattól, elfogadható áron csak a fent említett márkák jöhetnek szóba ezért is hegyeztem ki rájuk a kérdést. Gyakorlatilag 0 tapasztalatom van a szervizelésükről, megköszönném ha kompetens autószerelő, alkatrész értékesítő írna a tapasztalatairól!
Köszönöm!
Utolsóval egyet értek, tök ugyanez.
Céges Jumper (HDI 100LE), 2 éves, kb 100ezer km, és rengeteg gond, lehet hogy a blokkot a Fordtól szerezték, de nem a motort szidnám, hanem a hdi motort. Van mellette 2 Transit (TDCI 130LE), azok köszönik jól vannak.
nekünk van 1 100Le transitunk 6 éves
olajcseren kivul semmitnemkell vele csinálni soha semmi baja
ugyhogy nemertem ezt a ford motor vizeriat
én még esetleg a renault uj haszongepet vagy a volkswagen craftert ajánlanám neked
Én bérelni szoktam alkalmanként dobozos autót.
Amiket szeretek:
Ford Transit
Fiat Ducato
...és a kedvencem:
Iveco Daily.
Van ennek egy 17m^3-mas változata; 2005-2007 körül mutatták be. Na, egy olyan szerintem bőven kielégít.
Mi tavaly nyáron egy nap alatt 1000 km-t raktunk bele.
Átlagfogyasztása 12-15 liter volt. 3masban csőgázon a fedélzeti kompjúter 25L-t írt. De a hely és a kényelem kárpótolt :) Egyedül a nagy homlokfelület az, ami a fogyasztást így befolyásolja. Illetve ennek köszönhetően rengeteg bogárt szed fel.
Összességében nagyon jó kis autó ez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!