Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vállalnátok ebben az esetben...

Vállalnátok ebben az esetben autóvásárlást?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ti vennétek-e autót ebben az esetben: 21 éves vagyok, 3 éve van jogsim. Júniusban fejezem be a fősulit, aztán el szeretnék kezdeni dolgozni. Nem tudom mennyit keresnék, de mondjuk eleinte keresnék csak 100-120ezer Ft bruttót, szüleimmel élek, nem fogadnak el semmi pénzt, sőt segítenek ahol és ameddig tudnak, de az autóvásárlásban nem fognak tudni. Édesanyám lenne az üzembentartó, neki 27 éve van jogosítványa, így a kötelező és a casco nem lenne magas összegű. 1,5-2 millió Ft körüli autót néztem. Ti be mernétek ezt így vállalni? Ha igen, kb. hány hónappal a munkakezdés után? Szerintetek mennyi lenne az autó havi törlesztése?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2011. ápr. 11. 14:05
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen neked is! Igazad van, sajnos manapság nagyon fontos a kicsi pénz is. :(
2011. ápr. 11. 16:17
 12/19 anonim ***** válasza:
Vállalnék, vennék valami kis olcsóbb autót, v-mi megbízhatót, majd előbb lakásra gyűjtenék.
2011. ápr. 11. 17:01
 13/19 anonim ***** válasza:

Én 2 éve dolgozom, és muszáj volt autót vennem, mivel másképpen nem tudom megoldani az átjárást. Először 500eFt volt a keret rá, majd mégis inkább 1milliós Skoda Fabia mellett döntöttem. Nem bántam meg mivel jó családi autónak is, nem egy öreg "vagány" gép, ami szétrohad alattam. 100Ft s fizetésem. Valószínű úgy adódik, hogy a lakóhelyemen is kapok munkát, így gondolkozóba estem, hogy érdemes-e fenntartani. A biztosítás az én nevemen, mivel szerettem volna elkezdeni az árcsökkentést.

Évi összegek:

14eFt súlyadó

38eFt biztosítás

20eFt olaj, szűrő és egyéb kisebb dolgok cseréje

2szer 3200Ft gumicsere a felnin

180eFt üzemanyag

Az autót saját nyári munkával illetve az első fizetésből szerzett pénzből vásároltam, és saját magam tartom is fent!

Ha Budapesten laknék, vagy nem kellene a munkába járáshoz autó, akkor eleve nem is vettem volna.

2011. ápr. 11. 17:26
 14/19 anonim ***** válasza:

Hitelre nem érdemes autót venni. Szüleim is vettek autót hitelre, most 6 évig törlesztenek, pedig 3 évig kellett volna félretenni havonta annyi pénzt amennyi a törlesztőrészlet és meglett volna kp-ban a kocsi.

Az hülyeség hogy egy pár éves autó megbízhatóbb mint egy régi. Hallottam már olyant hogy lerobbant az 5 éves kocsi. Annyival jobb egy új autó hogy alapáron jobb a felszereltsége és modernebb.

Egy 1998-as autóban is van már szervó, centrálzár, el. ablak. ESP, ASR már ritkább de nélkülük is meg lehet lenni.

2011. ápr. 11. 18:34
 15/19 anonim ***** válasza:

Budapesten, anyámmal élek, babettával járok és még ne is legyek kemény? :P

Szóval:

Budapesten élek, alapvetően BKV-val járok, és kocsit csak hobbi céllal vettem. Nagyon sokat filóztam rajta, hogy vegyek-e, mert állati sokba kerül. Ráadásul van olyan, hogy 1 hétig nem is látom, mert sokkal messzebb tudok csak parkolni mint ahol lakom.

Kezdő jogsis vagyok, ezért is vettem olyan autót amin jól lehet tanulni vezetni (nincsen agyon extrázva, se ABS, se szervó, ha ezen tudok, akkor már mindenen) és nem kár érte. Így lett egy 20 éves golfom occsóért.

Hát valóban szerelgetni kell néha, és valóban a sok szerelés viszi a pénzt, még úgy is, hogy többnyire igyekszünk otthon javítgatni.

Ahhoz képest hogy csak ritkán használom azért durván a havi 1000km-t beletolom. 8 literes fogy --> 30e ft csak tankolásra.

A negyedéves kötelező apámmal valami 14e ft, a súlyadót nem tudom, az olyan 20 körül van.

Hogy megéri-e? Teljesen egyedül a saját fizetésemből fent tudom tartani. Néha nyűg, de vezetni nagyon szeretek, sokáig ez volt az álmom és most teljesült. Ha nem is minden pénzt megér, de sokat (most még amíg nincsen család).

Nekem alapelvem hogy hitelre nem veszek semmit. Mindenki addig nyújtózkodjon amíg... Aztán meg sír a sok jelzálogos, hogy ne vigyék el a házát. De! Vigyék csak el! A hitelesek többsége abszolút felesleges dologra vett fel hitelt (tv, autó, ilyen luxus, olyan luxus...). Ha nincs pénzed ne vásárolj. Ha meg van pénzed, nincs miért hitelt felvenni.

Off: imádom amikor az állambácsi pénzén támogatják a bedőlt hiteleseket. Igen is vigyék el a házát, ha akkor nem tudta meggondolni mit csinál. Vannak persze kivételek, de elenyészően kevesen. off vége.

Szóval Te tudod mi a fontosabb neked. Ha nagyon szeretnél autót, hát hajrá. De egy biztos: ha hitelt veszel fel, másnap akármi történik (kirúgnak, lebénulsz, bármi) a hitelt csengetni kell. Ha saját pénzből veszel autót és hirtelen bármi történik, legrosszabb esetben áron alul adod el, azaz nem hogy fizetned kéne, hanem még te fogsz pénzt csinálni a kocsiból.

Ha rám hallgatsz: dolgozol egy évig, akkor mondjuk 600-700e ft-ot félre tudsz tenni. Ebből már egész korrekt kis autókat lehet venni. Az is lehet hogy addigra már 1000ft lesz egy liter benzin és Mo-n meg kitör a polgárháború és nem is ez lesz a legfontosabb gondod...

2011. ápr. 11. 20:53
 16/19 anonim ***** válasza:
A macskám van kimaradt
2011. ápr. 11. 20:58
 17/19 anonim ***** válasza:

igen mert jelen témakör viszonylatában csak a Bp-en, anyámmal élek és a babettával járok a releváns, az nem számít hogy van-e macskám :)

egyébként albiban lakom egyedül

2011. ápr. 11. 21:24
 18/19 anonim ***** válasza:

Nah akk a macska is jöhetett vóna:P

Am én tényleg anyámmal élek macskám van és babettával járok (Ha működik ugyebár) XD

14/F

2011. ápr. 11. 21:31
 19/19 anonim ***** válasza:

17:26

Te aztán kézben tartod a pénzügyeid!:D

Az autó jó dolog, de törődni kell vele! Mérlegeld, ha már venni szeretnél, hogy veszel 1.5-2 milláért olyat, ami 5 év alatt 500-at fog érni, vagy veszel 500-ért amire 5 év alatt másik 2-3-400-at költesz, de ugyanennyiért eladható. Mindezen felül ilyen benzinár mellett nem érdemes kocsit tartani + ne ámítsd magad, hogy azonnal munkád lesz..nem lesz! Én is fősulit végeztem, és vendéglátósként dolgozom (ha dolgozom), és ez nem az én hibám. Szerintem rakd félre és irány külföld:)

2011. ápr. 12. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!