Motoroknál mi az a fúvóka?
Mi a szerepe neki?
És mi a szerepe a Karburátornak a motornál?
Ne menj szerelőnek öcsöm :D
Kezdjük a nagyobbal. Azaz a karburátor. Másik nevén porlasztó. A nevében is benne vagy , hogy PORlasztó. A robbanómotor működéséhez 3 dolog kell. ( szikra , levegő , üzemanyag ami elég) A karburátor adja az üzemanyagot és a levegőt. Tehát a karburátorra csatlakozik az üzemanyag cső és a levegőszűrő na és persze a henger. Az üzemanyag csőből természetesen üzemanyag folyik be a karburátorba a levegőszűrőből meg természetesen levegő. Most jön ide az hogy PORlasztó. Összekeveredik a levegő a benzinnel és nagyon kis mennyiségű , szinte por alakban kerül az üzemanyag az égéstérbe ( henger ) a fúvókákon keresztül. Minél nagyobb a fúvóka természetesen annál több üzemanyagot tud az égéstérbe adni , ami nagyobb fogyasztást és nagyobb teljesítményt eredményez.
Ahogy mozog szépen a dugattyú , úgy szívja az üzemanyagot a karburátorból...Tetszik érteni??:)
hogyne érteném :D
Én is erre gondoltam csak megkérdeztem :D
Amúgy szeretek bütykölni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!