Melyik márka gyárt még igazi puritán sportautót?
Figyelt kérdés
Engem annyira zavar, hogy ma az autózás a kanyarfényszórókról meg a masszírozós ülésekről, meg az irtózatos önsúlyról szól. Nekem a végtelenségig puritán, igazi sportkocsik tetszenek, amik azért használhatók is. A használhatóság nem a kényelmi extrákra vonatkozik, hanem arra, hogy pl egy Ariel Atom abszolút tetőmentes, nem mered otthagyni. Én olyasmit tartok jó sportkocsinak, amiben az alacsony önsúly lényeges szempont, de azért autó jellege van, a menetdinamika elsősorban a tömeg/teljesítmény arányon múlik, a kanyarstabilitás a futóművön és az alacsony súlyponton, nem az elektronikán stb. Amilyenek a Porschék voltak régen: egyszerűek, megbízhatók (!) puritánok és sportosak. A ma gyártott autók között van még ilyen?2011. ápr. 5. 20:20
11/16 anonim válasza:
Gumpert Apollo, tegnap láttam a topgearben:D
12/16 A kérdező kommentje:
Nagyon jó, kicsit Veyron és Opel Speedster keverék (nem rossz értelemben)
2011. ápr. 7. 17:28
13/16 anonim válasza:
Ja formára nem a legszebb, de egy erőmű van benne és eléggé a vezetési élmény miatt lett csinálva.
14/16 anonim válasza:
Cobra, Cobra, AC Shelby Cobraaaa...Úristeen!!! mit meg nem tennék egy ilyen autóért! Pokolba a mai modern olasz tűzhányókkal és kortársaikkal..pöö :D
15/16 anonim válasza:
Ha elég pályázásra, akkor valami egyszerű open-wheelkocsi. Csinálnak ilyeneket. Nagyobb, mint egy gokart, kisebb, mint egy F1-es kocsi. Hasonlóan néznek ki, de mintha össze lennének nyomva kicsit. De egy 1000cm3-s sportmotorból való főtengelyen 180-200LE-s blokk, ami 15 000-et pörög, elég jó párosítás egy 200kg-s alvázzal :) A kategória neve F1000
Nagyjából így néz ki: [link]
16/16 A kérdező kommentje:
Ez jó, de azért rendszámozhatóra gondoltam.
2011. ápr. 15. 15:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!