Melyik márka gyárt még igazi puritán sportautót?
Figyelt kérdés
Engem annyira zavar, hogy ma az autózás a kanyarfényszórókról meg a masszírozós ülésekről, meg az irtózatos önsúlyról szól. Nekem a végtelenségig puritán, igazi sportkocsik tetszenek, amik azért használhatók is. A használhatóság nem a kényelmi extrákra vonatkozik, hanem arra, hogy pl egy Ariel Atom abszolút tetőmentes, nem mered otthagyni. Én olyasmit tartok jó sportkocsinak, amiben az alacsony önsúly lényeges szempont, de azért autó jellege van, a menetdinamika elsősorban a tömeg/teljesítmény arányon múlik, a kanyarstabilitás a futóművön és az alacsony súlyponton, nem az elektronikán stb. Amilyenek a Porschék voltak régen: egyszerűek, megbízhatók (!) puritánok és sportosak. A ma gyártott autók között van még ilyen?2011. ápr. 5. 20:20
1/16 anonim válasza:
Lotus Elise,Opel Speedster talán ezek.Már a Honda sem a régi,feladtad a leckét:-)
2/16 anonim válasza:
Caterham
Vérbeli sportautó!
500kilós,120 lóerős:P
3/16 anonim válasza:
Gyönyörű kérdés!
Csak kisszériás modelleket találsz, de szerencsére van még néhány.
Tradicionális márkákból az MG [link]
(6 sebességes aszinkron váltó-érted?)
vagy mondjuk egy Aston Martin [link]
Csodálatosak, és megfizethetetlenek. A tömeggyártás sajnos már nem erről szól. Gondolom erre irányult a kérdésed.
4/16 anonim válasza:
Ahogy elolvastam a kérdést pedig pont az ariel atom jutott eszembe:D Azért jó tudni, hogy vannak még olyan emberek akiknek hasonló az érdeklődése mint nekem. Ha kicsit "autóbb"-at akarsz egy atomnál akkor mazda mx5, honda s2000, noble, caterham(igaz h vászontető, de azért tető:D)
5/16 anonim válasza:
Ferrari, még elektromos ablakemelő és klíma sincsen alapból sok típusban, csak ha extraként kéred.
6/16 anonim válasza:
Caterham, Morgan, Bristol. Kb. árban is így növekednek, igaz a Bristol nem is kicsit kilóg a sorból mert 40 éves amerikai technológiára épül a konstrukció, míg az előző kettő hasonló (vagy még régebbi) időkből származó, de angol alapokra.
7/16 A kérdező kommentje:
A mai Ferrari tele van már elektronikával és mindenféle kényelmi ló....-al. Valóban talán a kit car-ok és az angol manufaktúrák állhatnak legközelebb az idealizált sportautó fogalmához. Stílusban a Porsche a nagy kedvencem. De sajnos egy pár éve ők is nagyon elmentek az eltúlzottan technokrata és "miért legyen valami egyszerű, ha lehet bonyolult is" irányba.
2011. ápr. 6. 06:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!