Mitől csökken a fogyasztásom ha omv-n tankolok?
Csak a nyugati országrészen kapja az OMV az osztrákoktól.
A többi az mind ugyan az. Csak más adalékkal.
Én is omv-t tankolok egy ideje. Mindig a Carrera 95-öt választom (újabban maxmotion 95 ként árusítják). Előtte a shellnél tankoltam sima 95-öst és próbáltam a V-powert is ami ugye 15-20 forintal drágább. A v-power nagyon bejött de az ára irreális. Mióta az omv-nél tankolok nem csak a fogyasztás csökkent, de szinte ugyan azokat az előnyöket élvezem, mintha megvenném a 20 Ft-al drágább v-power. Az autó alapjáraton is sokkal halkabb, nem annyira "kopogós" a motor, 55-60 körül simán berakhatom ötösbe mert nem rángat míg a sima shell 95-el erőlködött. Ráadásul olyan adalékok is vannak benne amik tisztítják a motort.
A sima omv 95-ről nemtudok mondani semmit sajna azt még nem próbáltam. Nekem megéri ezt a plusz 5 forintot a drágább Carrera 95 mert simán visszahozza az árát.
OMV Super 95 8 liter/100km
Lukoil Super 95 7,5 liter/100 km és még van benne úgyhogy kb 7,5 literre jön ki. De most csak azért mentem a Lukra mert hétvégén olcsóbb volt mint az OMV. De most is oda fogok menni kipróbálom megint.
Shellről most nincs adatom emrt ott azóta nem tankoltamhogy a kocsim motorját megcsináltattam.
67%-os: Milyen autóról van szó, milyen motorral, még mielőtt balekozni kezdenénk?
„Ráadásul olyan adalékok is vannak benne amik tisztítják a motort.”
Hát igen, ahányszor tankolni mész ezt mindig elmondják a kutasok. :)
Nálam is pont ez van, az ÖMV-t szereti a legjobban. 3dl-el fogyaszt kevesebbet a 2007-es 1.6-os Focusom a sima 95-össel. Legutóbb sajnos Agip-nál kellet tankolnom. Azzal alacsony fordulaton hajlamos rángatni és nem is megy úgy. A Shell-el dettó ugyanez. Valószínűleg nincs meg az oktánszám.
Az ÖMV oldalán le is írják, hogy jó minőségű és több adalék van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!