195/55/15R gumiabroncs mekkora felnire lenne jó? A felni pontos méretei érdekelnének.
Figyelt kérdés
2011. ápr. 2. 13:16
1/4 T5- válasza:
A lényeg, hogy 15 collos felni legyen, de felmegy a a 5 coll szélesre, de még a 8 coll széles felnire is. Csak kicsit hülyén néz ki, miko vézna gumi van egy nagyon széles felnin. A többi adatot (ET szám, osztókör, közép furat átmérő) az autód típusa határozza meg.
2/4 A kérdező kommentje:
2001-es évjáratú Ford Focus. 4 csavaros felfogatású felni van rajta. Szeretnék rá tuti kis alufelnit tenni csak nem tudom mekkora méret kell. Totál nem vagyok képben a felni méretezésekkel.
2011. ápr. 2. 13:42
3/4 T5- válasza:
Ami rávaló az a 4x108-as osztókör, 63.3 mm-es közép furat átmérővel. A gyári 15"-os felni az 6" széles, de alufelniből nagyon sok félét gyárt a Ford gyárilag is, ami erre rámegy (6", 6.5", 7.5", stb). ET számot, csak akkor számolunk majd, ha már megvan a konkrét felni szélesség, ugyanis anélkül nem sok értelme van. Természetesen, ha nem gyári alufelnit veszel, akkor lehet, hogy nagoybb lesz közép furat átmérője, akkor egy tehermentesítő gyűrű kell majd bele, úgyhogy az nem szokott problémát okozni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Nekem jelenleg 185/60/R14-es téli gumi acélfelnivel van fent. kösz a választ... majd ezek alapján már utána nézek.
2011. ápr. 2. 14:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!