Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan vegyek kocsit? Milyen...

Hogyan vegyek kocsit? Milyen papírok kellenek? Mire figyeljek? és kb. mennyibe kerül az átiratása?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 22:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Újat egyszerű: bemész a szalonba, megmondod, mi kell, oszt' kész.

De gondolom, használtra értetted. Ha nem értesz hozzá, akkor szakértővel kell menni. A szomszéd Sanyi bácsi vagy az, vagy nem. Olyat kell keresni, aki jártas az adott típusban, tudja, hol rohad, mi megy szét rajta először. Nem kell sajnálni az időt az autó vizsgálatára, magadnak dolgozol vele. A szokásos vizsgálat módszerekről és a nepperek fogásairól szóló beszámolótól most hely- és időhiány miatt megkíméllek.

Ahhoz, hogy megvedd az autót, elég egy személyi igazolvány, az is csak akkor kell, ha az eladó nem hiszi el az adataidat (ritka az olyan). Ahhoz, hogy az autó a tiéd lehessen, kell egy hiánytalanul és hibátlanul kitöltött adásvételi szerződés. Ezt semmiképp sem szabad félvállról venni, lehetsz annyira pofátlan, hogy belenézel a forgalmiba, megvizsgálod, hogy az ott szereplő tulajdonos, az adásvételin szereplő eladó és a veled alkudozó ember ugyanaz a személy-e. Ha nem, az már gyanút kelt, ez esetben kell, hogy legyen meghatalmazása a tulajdonostól az autó eladására, két tanúval. Ha nincs, akkor búcsút lehet neki inteni, mert nem jó dolog rendőrségre, bíróságra járni egy lopott autó ügyével, utána évekig "se pénz, se kocsi" állapotban lenni (az autót lefoglalják, visszakapja a tulaj és mire a bíróságon visszaperled az árát, nyugdíjba mész). Az autó alváz- és motorszáma, rendszáma meg kell, hogy egyezzen (lehetőleg a gyárival, nem az átütött-átköszörülttel, nem nyerő, ha látszik, hogy ezek már nem az eredeti azonosító jelek). Az adásvételi mellett meg kell kapnod a forgalmit és a törzskönyvet. Mindent részletesen el kell olvasnod, egyetlen szám vagy ékezet eltérés sem lehet benne.

Utána jön az átírási folyamat: ennek során el kell végezned az eredetiségvizsgálatot (mindig a vevőre marad, az eladót nem szokta érdekelni), biztosítást kell rá kötnöd, majd át kell íratnod és igényelned kell egy új forgalmit. Ezek közül az új forgalmi díját tudom, az 6000 Ft, a többiről majd valaki olyan felvilágosít, aki mostanában végigment ilyenen (én legutóbb 2 éve játszottam hasonlót, ezért nem merek konkrét számokat írni).

2009. febr. 26. 22:44
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Hát hallod, ha csak nem tudod megbeszélni, hogy a saját szerelőd átnézze teljesen, akkor ne vegyél használt autót ... én lehetek a mintaképe annak aki megszívja mindig, kb a 10-dik használtautóval járom meg úgy, hogy megveszem aztán két nappal később jövök rá, hogy pl. kettőből van összeheggesztve (komcsi ilyen is volt), aztán stb stb stb, sorolhatnám, azaz ott kötök ki, hogy ugye olcsóbbat akarttam, de aztán a szerelő moindja, hogy hops ez is csere meg amaz is csere és ott kötök ki, mintha vettem volna egy újat, amihez még senki se nyúlt.

Úgyhogy ezerszer inkább javasolnék neked egy újat, kisebb kategóriát, hidd el, hogy meredeknek tűnik a nagy összeg hirtelen, de mit nyersz őszintén, ha megveszed 2 milkáért a használtat aztán meg a szerelő két héten belül közli, hogy bizony a motor is szar, a futómű is taccsra van vágva, azaz nyugodtan egy fél milka mehet javításra és akkor mégiscsak van egy 10 éves autót.

Úgyhogy azóta vagyok én is úja autó-párti pedig azelőtt soha nem az voltam. Bíztam ... a semmiben ... és mindig pórul is jártam ... az a baj, hogy hiába minden elővigyázat, egy autóvásárlásnál te nem tudod egy óra alatt se megvizsgálni úgy, hogy minden rejtettebb hibáját is észre vedd. Aztán meg majd minden hétre jön egy meglepetés és csak bosszankodsz ..

Sok sikert

2009. febr. 27. 09:30
 3/6 anonim válasza:
100%
Szakemberrel vasarolj autot,feltetlen.
2009. febr. 27. 22:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. (egyébként 28 éves nőként, egyedül szeretnék belevágni)
2009. febr. 28. 10:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha értesz az autókhoz, akkor sok sikert hozzá! Nem árt viszont az interneten a kinézett autók márka/típusfórumain szétnézni, érdeklődni, ott meg tudják neked mondani, mik a jellemző típushibák és hogyan lehet őket észrevenni.

(de sajnos azt kell, hogy mondjam: az sem az igazi)

2009. febr. 28. 12:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Vállalati autókat SOHA! Ezek a legcsábítóbbak, de nem az a gond hogy sok bennük a kilométer, hanem hogy ezeket az autókat nem sajnálták mondván hogy a cég szervizelteti. Másik eset:Nem volt soha törve az autó, de ha jobban megnézzük akkor lehet hogy már van egypár lecserélt eleme az autónak amit később átfújtak a kocsi színére.

Kb ennyi jutott most eszembe.

2009. márc. 1. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!