Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ráz meg az autó?

Miért ráz meg az autó?

Figyelt kérdés
Valamilyért mikor kiszálok és csuknám be az ajtót kicsit megráz.nem csak egy autónál fordul elő, ráadásul nem mindig csinálja.kellemetlen
2011. márc. 27. 13:02
 1/7 anonim ***** válasza:
:) cserélj gatyát, ruhát! komolyan!
2011. márc. 27. 13:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Ne járj annyi műszálas ruhában.

Azért van mert feltöltődsz pozizív töltésű elektronokal/protonokal ezt nem tudom. Kocsi kasztnijába meg beleven van vezetve az akku teste mikor hozáérsz átugranak rólad az elaktronok akkor csap meg kicsit az áram de veszélytelen

2011. márc. 27. 13:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát farmerbe járok általában, felsőnek meg nem veszek fel műszálast, inkább a cipőmre gyanakodok, lehet a talpával van baj...
2011. márc. 27. 13:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Mivel én is így vagyok, mint te, próbáltam utánajárni, de nem sok eredménnyel.

Annyit kiderítettem, hogy leginkább tavasszal jellemző ez. Máskor, pl. télen nem, tehát független a ruházat milyenségétől.

Azonban velem az is előfordul néha, hogy fémes dolgot érintve egymást is "megrázzuk" egy másik emberrel.

2011. márc. 27. 13:27
 5/7 anonim ***** válasza:
az autó érintkezik a levegővel ugye, ha gyorsan megy nagyobb a súrlódás is, csak statikus elektromosság
2011. márc. 27. 13:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Jót írt az utolsó válaszoló, nem kell ahhoz műszálas ruhában járni, hogy megrázzon a karosszéria, ugyanis az a menetszéltől is feltöltődik statikus elektromossággal.

Annál erősebb a jelenség, minél szárazabb a levegő.

Mielőtt kiszállsz -még bent ülsz a kocsiban- fogj meg valami karosszéria elemet.

2011. márc. 27. 13:38
 7/7 anonim válasza:

Nekem csak az uj autónkkal van probkémám, a többi nem ráz.

Ha véletlen nem.rázna.meg az az ajtó, akkor indításnál (benne hagyott kulcs) a kulcs műanyag részém áthúz az áram és ugy csap meg, jobban mint az ajtó.

Az miért van?

Vagy annyit számít h ők rövid hajúak, nekem meg derékig érő hajam van?

Ruhákkal már nem kísérletezek.

Sosem rázott semmi, csak most ez a kocsi. Ha beszállok akkor is és ha ki akkor is. Szóval az ülés anyaga is kilőve.

Nem lehet valami baja a kocsinak?

2019. márc. 28. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!