Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A személygépkocsira kapott...

A személygépkocsira kapott próbarendszámot milyen feltételekkel adják ki és meddig lehet használni 1 hónap, fél év, vagy egy év stb?

Figyelt kérdés

Szgkocsimat eladtam, úgy, hogy átvételkor fizetett a vevő és a vételár másik felét 3 hónap múlva kellett volna fizetnie. Nem fizetett, flejelentés után a gk-t. elkobozta a rendőrség, majd később a vevőnek adta vissza, de próbarendszámmal, hogy rendezzük az ügyet. Azóta is húzódozik nem akar fizetni. Ezért kérdezem, hogy a próbarendszám meddig érvényes?

Köszönettel Ébermann Károlyné

2009. febr. 24. 16:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom próbarendszámot csak autókereskedés igényelhet. Amikor kiváltják az év dec. 31-ig jó. Minden januárban újat kell igényelni és a régit leadni. Menetlevéllel működik: az adott sorba be kell írni a vezető nevét, a gk típusát és alvázszámát, valamint az útvonalat, hogy honnan hová tart az illető és az indulás időpontját. Én úgy tudom, hogy magánászemély ilyet nem igényelhet. Elég nagy visszaélést lehetne elkövetni vele.
2009. febr. 24. 19:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: kérdés, hogy kié a próbarendszám. Mert kizárt, hogy az új tulaj nevén van a nyilvántartásban.
2009. febr. 24. 19:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kapott választ, a gépkocsit a rendőrség adta ki, gondolom a próbarendszámot is, de úgy vélem bizonyos határidőt szabhatott. Ezért kérdeztem, hogy meddig lehet próbarendszámmal közlekedni
2009. febr. 25. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!