3 hónap alatt meg lehet szerezni egy B kategóriás jogosítványt? Mennyire nehéz ezt letenni?
Szia!
Elvileg igen, ha úgy számítod, minden elsőre sikerül, akkor 3-4 hónap alatt sikerülhet. Én decemberben csináltam az elsősegélyt, most vagyok az elmélti résznél, két hét múlva vizsgázok, márciusban jön a vezetés, és remélem húsvétra már lesz jogsim.
Én a KRESZ-től tartottam és az elsősegélytől, de meglepett engem is, hogy jól ment/megy.
21/N
Meglehet csinálni. Barátomnak 2,5 hónap alatt meglett.
Minden sikerült neki elsőre.
Még 1999-ben tettem le és fél évig tartott úgy, hogy mindenből elsőre mentem át. Lehet hogy vannak már rugalmasabb autósiskolák és attól is függ milyen létszámmal tanulnak egyszerre. Ráadásul még én tesztlapon vizsgáztam, most számítógépen 1 perc alatt kell a kérdésre válaszolni, ez szerintem ha nem idegeskedünk elég is. Ha átugorjuk a kérdést, a végén a maradék másodperceket visszakapjuk még a válaszra.
A kresszt egyrészt meg kell tanulni, főleg az alapjait, a többi részét főleg meg kell érteni, van akinek könyebben megy, másoknak nehezebben, de nem szabad feladni.
Elsősegély vizsga még annó nem volt olyan szigorú, az alapvető dolgokat megtanultuk és átmentünk, egy mentős színvonalát szerintem úgy sem tudják elérni az emberek ez által.
Rutin és műszaki. Kell egy kis érzék mindkettőhöz, jó oktatót is ki kell fogni, nem annyira nehéz a rutin, a műszakira tanulni kell egy kicsit és meg kell érteni, akkor lehet tudatosan válaszolni a vizsgabiztosnak ha kérdez valamit, van idő az oktatóval megbeszélni rendesen.
Talán a forgalom vizsga a legnehezebb, mert ott már élesben vezetünk, vizsgabiztosok sem egyformák, de a rendesek nem is várnak 10 éves rutint, csak ne kövessünk el bukási okot, és ne sok kis hibát, 10-et ne szedjünk össze a 45 perc alatt (ha jól emlékszem annyi időt kell levezetni, régen még volt úgy hogy megelégedtek kevesebbel).
Eléggé meg is drágultak sajnos a vizsgadíjak.
Sok szerencsét a jogsihoz!!!:)
Mennyire nehéz?
Attól függ:
- mennyit tanulsz rá előre. Ha a kresz-t mondjuk előre megtanulod, akkor ott már könnyebb lesz
- milyen érzéked van
- mennyi szabad időd van vezetgetni meg tanulgatni
- ha fel akarod pörgetni a dolgot, az elsősegélyt már akár előtte is megcsinálhatod, akkor legalább már 1 vizsgával kevesebb
- függ a sulitól is: hány tanárral dolgoznak, azok mennyire érnek rá
- többi tanulótól: ha mindenki ügyes és elsőre megvannak a vizsgák, a tanárnak több ideje marad, ha sokan buknak sokszor, akkor a tanár is jobban le van foglalva
- hányan jelentkeznek arra a kurzusra amire te is, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!