Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hosszabb útra elindulhatok- e...

Hosszabb útra elindulhatok- e hengerfejességet jelző hibákkal?

Figyelt kérdés
Kifogyassza a hűtőfolyadékot közel 100km alatt. 130 km oda és 130 km vissza utat kellene megtennem. Megmerjem kockáztatni? Persze tartalék hűtőfolyadékot desz vizet viszek, na meg persze szerszámokat :)
2011. márc. 22. 21:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én nem mennék el vele. Felforr, megszorul, fújhatod...
2011. márc. 22. 21:19
 2/11 anonim ***** válasza:

NEM, azonnal csináltasd meg különben tönkre megy az egész!

Véletlenül nem Opel?

2011. márc. 22. 21:29
 3/11 anonim ***** válasza:
Sztem a legfőbb gond az lenne, h a meleg motorba beöntöd a hideg vizet, akár meg is repedhet a hengerfej, így meg nem kizárt h megúszod egy tömítéssel...
2011. márc. 22. 21:30
 4/11 A kérdező kommentje:
énis attól tartok. meddig tarthat ez a jelenség? komolyabb jellemzők előjönnek rövid időn belül? tehát ha nyárig nem lesz komolyabb baja akk eltudnék vele menni? mert most megoldom, de nyáron már nem tudnám megoldani, hogy autót kérjek.
2011. márc. 22. 21:31
 5/11 anonim ***** válasza:
Ez, ha nem csináltatod meg, csak rosszabb lesz, jobb nem. A hűtővíz elmegy valahova. Magától nem fog megjavulni, és valahol ottmaradsz vele. Javíttasd meg!
2011. márc. 22. 21:40
 6/11 A kérdező kommentje:
Citroën
2011. márc. 22. 21:43
 7/11 omadjoe ***** válasza:
én hibás hengerfejjel mentem egyszer 200 km, és +35km-t 1,3 dizel Unoval, a szervizhelyig. meg szintén 260 km-t egy hengerfej hibás benzines Gaz Gazellával is. trükk: fordulatszám alacsony tartása, és minél nagyobb seb.fokozatban egyenletesen haladni. simán birták az utat haza. az auto alatt nincs viztocsa? a vizcsöveknél nem nedves? amugy ha tudod, h. rossz az autod, akkor ne menj vele! vidd szervizbe, v. szedd szét és scináld meg.
2011. márc. 22. 22:52
 8/11 A kérdező kommentje:

Na megnéztem ma alaposabban.. hát a víz melegszik, mert kisebb gázadások után fél-egy percen belül elkezdett gőzölni, de nem köpködte. A hűtőfolyadék viszont egy kicsit olajos. A tetején foltokba úszkál az olaj.

Tartok tőle, hogy drága lenne a javíttatása és nemtudom, hogy megérné- e még megjavíttatni.

2011. márc. 23. 15:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Most akkor van autód, amit fenntartasz, vagy nincs? Ha van, javíttasd meg. Ha nincs, akkor told be a bontóba, és járj gyalog. Hengerfejes az autód. Ha megreped a hengerfal, még jobb lesz. Akkor lesz csak az igazi autókázni vele.
2011. márc. 23. 18:47
 10/11 anonim ***** válasza:
NE MENJ! Egyszer én is azt hittem, hogy kibír 140 km-t Balatonig (csak enyhe olajszivárgás meg hűtővíz fogyás volt), de nem így történt :( kb a 90-es km-nél átégett a tömítésem és elment az összes víz. Még éppen ki tudtam menni vele egy pihenőhelyre.. Onnan meg már trailer hozott.
2011. márc. 23. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!