Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzin-gáz vs. Dízel! Ki...

Benzin-gáz vs. Dízel! Ki melyiket preferálja? Vélemények, tapasztalatok, érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés
2011. márc. 22. 20:13
1 2 3
 11/26 St.Germain ***** válasza:
100%
Nem tévhit, valóban van némi gyengülés, illetve az említett 10-20 %os többletfogyasztás, de évi 25-30ezer km mellett másfél-2 év alatt visszahozza az árát. Onnantól kezdve a fenét érdekelné, ha kicsit gyengül a verda. Mondom ezt úgy, hogy utálom, ha egy autó alul van motorizálva. A megmaradt pénzből legalább elviheti az ember a barátnőt/családot egy normális nyaralásra.
2011. márc. 22. 21:00
 12/26 A kérdező kommentje:

és amire nagyon kíváncsi vagyok az az, hogy

tegyük fel veszek egy bmw-t. átépítem gázosra. beindítom, használom gázosként. ha nem tudnám, hogy gázos észrevenném? Másabb lesz a hangja ha gázzal használom? Valamit érzékelek, hogy most gázzal megy?

ami nagyon foglalkoztat az a kocsi hangja, hogy változik-e

2011. márc. 22. 21:09
 13/26 anonim ***** válasza:
Észrevehetően szerintem nem változik
2011. márc. 22. 21:10
 14/26 anonim ***** válasza:
Egyik sem,már E85,több mint 2 éve.. :-)
2011. márc. 22. 21:32
 15/26 anonim ***** válasza:
Nem bagózok, nem iszok, nem drogozok ezért benzin, méghozzá w124 e320:)
2011. márc. 22. 22:03
 16/26 anonim ***** válasza:
Régi dízel, használt sütőolajjal üzemeltetve. Új autóban persze egyértelműen a kettő közül benzin+gáz, ha lehetőség van rá a közelben található kút révén akkor CNG.
2011. márc. 24. 20:04
 17/26 anonim ***** válasza:
Gázolajat még mindig lehet 200 Ft/L szerezni.. Feketén,haveroktól.. Akkor miről beszélünk? :D
2011. márc. 24. 20:59
 18/26 tsz-tag válasza:
egyértelmüen benzin...olcsóbb motor, erősebb, nem kormol mint egy antik teherautó...nem mellesleg a dízel pár évre reklámfogás hogy "olcsóbb" mint a benzin...mára már drágább a dízel...a fogyasztás meg vezetési stílustól függ és nemhiszem hogy kevesebet enne a dízel.De az a dízel dolog nekem nagyon nem tetszik e...lomha és pörgetni sem lehet meg megmurdel...
2011. márc. 24. 21:18
 19/26 anonim ***** válasza:
54%
Én a dizelre szavazok jobb,nyomatékosabb azért is nem kell pörgetni ezért időtálobb motor mint a benzinmotor igaz már árba ott van mint a benzin de viszont nekem egy 2.2 dizel mercim van 5.5-6.5 fogyasztással szóval én nem vennék benzinest de mindenkinek más!ha rövid távot használod és keveset akkor nem érdemes dizelt venni!a mai 1.4 benzin meg a mai 1.4 dizel tapasztalatbol mondom h jobb a dizel 1.4 opel benzin meg 1.4 ford fiesta dizel lóeröbbe kevesebb a dizel igaz de nyomatékosabb és ezért jobban megy lényegessen mint az opel és az ople benyomja a 7 litert a ford ellenben a 4-5 de te neked kell töntened!
2011. márc. 25. 11:06
 20/26 anonim ***** válasza:
53%

Ahoj!

Én benzinpárti vagyok, mert a dízelekkel, főleg a számítógép-vezéreltekkel nagyon nem vagyok megbarátkozva. A benzines ugrik, ha odataposok, hallgat, ha leveszem a lábam, egy dízelnél mindig van valami: számítógép, turbófeltöltő, nemtom olyan bonyolult az egész és pl. egy turbófeltöltő ára ha bármi gond van...hááát elég kemény pénz.

A másik, hogy a benzin-gázosok közül régieknél vennék csak átalakítottat, újak közül csak gyárilag is gázos motorúval csinálnám, ilyenből csak a Skodának van ismereteim szerint, de ott a motor is gázüzemre lett tervezve, tehát ott nincsenek teljesítménybeli különbségek...

Amúgy én egy 1.4-es Caddyvel is vezetési stílustól és körülményektől függően 5.5-6.5 liter benzinnel megyek 100 km-t, tehát tud annyit, mint a dízelek. Amúgy pedig a sok számítógép-túlvezérelt BMWket nagy élmény otthagyni a lámpánál, mert amíg gondolkodik az ő számítógépe, addig az én kis benzines motorom már dolgozik...

Nekem még nagyon fontos, hogy az új dízeleknek ilyen marós-ózonos szaguk van a levegőtúladagolás miatt, amit én nem bírok elviselni, valamint keményebb gázadásnál kojtolnak és a hidegindításnál traktorhanggal ketyegő dízel minden téli reggelen nagy élmény lehet a tulajoknak :)

2011. márc. 25. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!