Benzin-gáz vs. Dízel! Ki melyiket preferálja? Vélemények, tapasztalatok, érvek, ellenérvek?
és amire nagyon kíváncsi vagyok az az, hogy
tegyük fel veszek egy bmw-t. átépítem gázosra. beindítom, használom gázosként. ha nem tudnám, hogy gázos észrevenném? Másabb lesz a hangja ha gázzal használom? Valamit érzékelek, hogy most gázzal megy?
ami nagyon foglalkoztat az a kocsi hangja, hogy változik-e
Ahoj!
Én benzinpárti vagyok, mert a dízelekkel, főleg a számítógép-vezéreltekkel nagyon nem vagyok megbarátkozva. A benzines ugrik, ha odataposok, hallgat, ha leveszem a lábam, egy dízelnél mindig van valami: számítógép, turbófeltöltő, nemtom olyan bonyolult az egész és pl. egy turbófeltöltő ára ha bármi gond van...hááát elég kemény pénz.
A másik, hogy a benzin-gázosok közül régieknél vennék csak átalakítottat, újak közül csak gyárilag is gázos motorúval csinálnám, ilyenből csak a Skodának van ismereteim szerint, de ott a motor is gázüzemre lett tervezve, tehát ott nincsenek teljesítménybeli különbségek...
Amúgy én egy 1.4-es Caddyvel is vezetési stílustól és körülményektől függően 5.5-6.5 liter benzinnel megyek 100 km-t, tehát tud annyit, mint a dízelek. Amúgy pedig a sok számítógép-túlvezérelt BMWket nagy élmény otthagyni a lámpánál, mert amíg gondolkodik az ő számítógépe, addig az én kis benzines motorom már dolgozik...
Nekem még nagyon fontos, hogy az új dízeleknek ilyen marós-ózonos szaguk van a levegőtúladagolás miatt, amit én nem bírok elviselni, valamint keményebb gázadásnál kojtolnak és a hidegindításnál traktorhanggal ketyegő dízel minden téli reggelen nagy élmény lehet a tulajoknak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!