Benzin-gáz vs. Dízel! Ki melyiket preferálja? Vélemények, tapasztalatok, érvek, ellenérvek?
nekem meg a benzin-gázos autók tetszettek meg
utánuk olvastam és kiderült, hogy amiket gondolok róluk az mind tévhit, mivel
-nem robbanásveszélyesebb
-nem gagyik, nem a parasztoknak való
kiderült, hogy a motor kevésbé kopik és környezetkímélőbb és ami a legjobb feleannyiba kerül, mint a többi üzemanyag
Benzin+ gáz. Egyértelmű.
Egyik válaszoló: Egy dízel hol olcsóbb?
Alapból drágábban veszed meg a dízelt, üzemanyagárak pedig nem nagyon különböznek, ma már nem az a világ van. Csak sokan becsukott szemmel járnak, és nem veszik észre a változásokat (persze 10évvel ezelőtt a dízel olcsóbb volt, de akkor még a Vw is ért valamit).
Kevesebbet eszik? Jogos, de egy 1.4es dízel nem jó semmire, annál már egy 1.4es benzines is többet ér. Nagyobb ccm-es pedig majdnem ugyanott van fogyasztásban (persze ott több az erő is, de több a teljesítmény adó is).
A másik, hogy itthon eléggé rossz minőségű a ízel, mondhatni, hogy egyik márka sem erre tervezte az injektort, az pedig nem olcsó mulatság. És ezzel fel is van vezetve a másik legnagyobb gond: szervízigényesebb a dízel.
A benzin+gázzal is lehetnek gondok, de ma már nem jellemző, elég jó rendszerek vannak. Egyszeri költség, kevesebb mint fele az ára, mint amit a dízel feláráért fizet az ember. Kicsit többet eszik gázból, de azért a gáz árát nem lehet a dízel/benzinhez hasonlítani.
Megrögzött turbo-benzin párti voltam, aztán amikor elkezdett emelkedni az üak. ára akkor elkezdtem gondolkodni..
Véglegesen az Alfának a Multijet-je győzött meg amikor 170-es tempónál 6.8 körül ugrált a fogyasztás mérő.
Az LPG fele kacsintgatok én is de félő, hogy szépen lassan elkezdik hozzáigazítani azt is a benzinhez.
Ahol én lakok 220 a gáz, 370 a benya. Mondjuk 10%-al többet eszik.
10 literes fogyinál:
370*10=3700
220*11=2420
A fele túlzás de az 1/3-adát meg lehet spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!