Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzin-gáz vs. Dízel! Ki...

Benzin-gáz vs. Dízel! Ki melyiket preferálja? Vélemények, tapasztalatok, érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés
2011. márc. 22. 20:13
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
74%
Diesel, indok nincs, talán azért mert dénk van és lájkolom:D
2011. márc. 22. 20:15
 2/26 anonim ***** válasza:
70%
Dieselt nemszeretem, mert nem forog és sokkal szervízigényesebb.
2011. márc. 22. 20:17
 3/26 anonim ***** válasza:
Benzin mert kevesebb vele a macera, annyival meg azért nem eszik többet.
2011. márc. 22. 20:21
 4/26 anonim ***** válasza:
Dizel, mert nem pörög sokat, imádom a hangját, és valahogy az erős motor jut róla eszembe :)
2011. márc. 22. 20:28
 5/26 anonim ***** válasza:
Diesel,jobb és olcsóbb :)
2011. márc. 22. 20:29
 6/26 A kérdező kommentje:

nekem meg a benzin-gázos autók tetszettek meg

utánuk olvastam és kiderült, hogy amiket gondolok róluk az mind tévhit, mivel

-nem robbanásveszélyesebb

-nem gagyik, nem a parasztoknak való

kiderült, hogy a motor kevésbé kopik és környezetkímélőbb és ami a legjobb feleannyiba kerül, mint a többi üzemanyag

2011. márc. 22. 20:40
 7/26 St.Germain ***** válasza:

Benzin+ gáz. Egyértelmű.

Egyik válaszoló: Egy dízel hol olcsóbb?

Alapból drágábban veszed meg a dízelt, üzemanyagárak pedig nem nagyon különböznek, ma már nem az a világ van. Csak sokan becsukott szemmel járnak, és nem veszik észre a változásokat (persze 10évvel ezelőtt a dízel olcsóbb volt, de akkor még a Vw is ért valamit).

Kevesebbet eszik? Jogos, de egy 1.4es dízel nem jó semmire, annál már egy 1.4es benzines is többet ér. Nagyobb ccm-es pedig majdnem ugyanott van fogyasztásban (persze ott több az erő is, de több a teljesítmény adó is).

A másik, hogy itthon eléggé rossz minőségű a ízel, mondhatni, hogy egyik márka sem erre tervezte az injektort, az pedig nem olcsó mulatság. És ezzel fel is van vezetve a másik legnagyobb gond: szervízigényesebb a dízel.

A benzin+gázzal is lehetnek gondok, de ma már nem jellemző, elég jó rendszerek vannak. Egyszeri költség, kevesebb mint fele az ára, mint amit a dízel feláráért fizet az ember. Kicsit többet eszik gázból, de azért a gáz árát nem lehet a dízel/benzinhez hasonlítani.

2011. márc. 22. 20:40
 8/26 anonim ***** válasza:

Megrögzött turbo-benzin párti voltam, aztán amikor elkezdett emelkedni az üak. ára akkor elkezdtem gondolkodni..

Véglegesen az Alfának a Multijet-je győzött meg amikor 170-es tempónál 6.8 körül ugrált a fogyasztás mérő.

2011. márc. 22. 20:41
 9/26 anonim ***** válasza:

Az LPG fele kacsintgatok én is de félő, hogy szépen lassan elkezdik hozzáigazítani azt is a benzinhez.

Ahol én lakok 220 a gáz, 370 a benya. Mondjuk 10%-al többet eszik.

10 literes fogyinál:

370*10=3700

220*11=2420

A fele túlzás de az 1/3-adát meg lehet spórolni.

2011. márc. 22. 20:50
 10/26 A kérdező kommentje:
és gázosként tényleg érezhetően gyengébb lesz a kocsi vagy ez is tévhit?
2011. márc. 22. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!