2006 FORD Focus 1.6 vagy SKODA Octavia 1.6? Kb egy árban vannak. Melyik a jobb vétel szerinted?
skoda
de én 1.9-es TDI motorral venném
Skoda. Olyan mint egy Vw Passat, Focus azért nem ;)
Meg szebb is szerintem
Ha választani kell akkor Ford, de nem az 1.6-ossal. Főleg nem a 100 Le-s változat, inkább a 115 lovas. Skoda=butított Vw. Kinek kell egy butított autó? Bár tény, hogy nem túl komplikált egy szerkezet, de elég fapados, illetve vezetési élményben bőven felülmúlja a Ford bármelyik hasonló (kategóriájú, árú) vetélytársát, bár ez nem csak a Focusa igaz.
Szóval Ford.
A Focus nekem lomha, és fapados, nyekergő műanyagokkal.
A Skoda (nekem 2004-es Fabiám van 1.2) szuper kis autó tényleg, a munkahelyemen 1.9 dízel Octavia van, azzal sincs semmi baj, és jobban is néz ki.
Fabiámmal mentem már hosszabb útra, és kényelmes volt.
Az Octaviákban és Focusokban pedig fél életemet töltöm, szóval tudom miről beszélek.
A Focus 2-szer halt be elektronikus motorhiba miatt, havonta kiég az izzó, a műanyag sárvédő burkolat szétesik, széttörik, semmi hasmagassága. 11 litert kajál 1.6-os motorral.
Az Octávia hasmagassága nagyobb, strapabíróbb, 1.9-es dízelmotor nem ment 6 liter fölé, nekem kényelmesebb, és szebb is. Több céges autóban volt 200.000km körül a futás, és semelyikkel sem volt semmi gond, csak a kötelező szervizek.
Mivel mindkettő rendőrségi sztenderd autó, így nem hallomásból írtam, hanem tapasztalatból. Sok kolléga visszasírja az Octaviát, mert megy mint a disznó, és simán túlélik a Fordokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!