Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a jobb lejtőn, kézifék...

Melyik a jobb lejtőn, kézifék vagy egyesbe?

Figyelt kérdés
Sajnos ahol huzamosabb ideig parkolok az lejtős terület, ezért inkább kézifék vagy inkább egyesbe hagyjam a kocsit Huzamosabb egyesbe való fékezés nem károsítja a váltót
2011. márc. 15. 11:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A kuplung összekapcsolja a motort a kerekekkel lényegében(persze közben van még a nyomatékváltó is) De a kompresszió miatt nem gurul el, így van.
2011. márc. 15. 14:08
 12/14 anonim ***** válasza:
Rakj a kerék mögé faéket, úgy már biztos :)
2011. márc. 15. 15:17
 13/14 anonim ***** válasza:

"Én nem akarok senki ellen szólni,de én találkoztam már azzal,hogy sebességben hagyva parkoltam éjszaka.Reggel,mikor el akartam indulni,nem tudtam kivenni sebbességből,mert egy picit lejtős volt az út és annyira egymásnak feszültek a fogaskerekek,hogy a váltókart is letörhettem volna,nem engedett."

Be kellett volna nyomni a kuplungot és ki tudtad volna venni. Terhelés alatt nem váltogatunk.

A kérező meg olyan sötét mint az éjszaka, hogy kaphatott az ilyen jogosítványt, aki azt se tudja mit csinál a kuplung??? Anyám borogass...

2011. márc. 15. 16:35
 14/14 agig112 válasza:
Én úgy szoktam parkolni, hogy: sebességben hagy, motor leállít, fék finoman teljesen felenged, érzem hogy a motor megfogja a kocsit és csak azután húzom be a kéziféket. Meg persze kerék nekifordít a padkának.
2018. nov. 4. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!