Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek mikor fogy el a...

Szerintetek mikor fogy el a kőolaj?

Figyelt kérdés
2011. márc. 13. 09:13
 1/10 anonim ***** válasza:
20 év kb.
2011. márc. 13. 09:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Szóval egyáltalán nem indokolt hogy már most így felmenjen az ára...Kb. 90%ban manipuláció ez az árnövekedés,és csak 10%ban a kőolajt termelő országok helyzete!
2011. márc. 13. 09:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Sosem fog elfogyni ,olyan természeti kincs az olaj is mint pl itt ahol lakom Pécsen ,a feketeszén.Ez sem fogyott el/ki,sok évtizedes bányászat után sem,hanem egy idő után nem kellett. Most is itt van a lábunk alatt kb 30 Milliárd Ft értékű kőszén és már senki sem bányássza .
2011. márc. 13. 09:38
 4/10 anonim ***** válasza:
Mindig találnak ujabb kőolaj lelőhelyeket,de ami gazdaságosan kitermelhető,az egyre kevesebb (max 50 évig )én úgy hallottam
2011. márc. 13. 10:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Én nem tudom mennyit termelnek ki és ebből mennyi az,ami a honvédségeknek van elkülönítve.De!Ha annyira fogyóban van,akkor miért nincs korlátozva az elfogyasztható mennyiség?Én amiben biztos vagyok,hogy egy olyan helyzetben,ahol kevés kőolajjal tudunk gazdálkodni,akkor egyre inkább csak hadi célokat szolgálhatna,hiszen egy esetleges háború kitörésekor mihez kezdehetnének a honvédségek,amikor minden egyes gépüket köolajszármazékokkal üzemeltetik?Ráadásul ebben a helyzetben annak van kuss,akinek nincs benzine.Láthatóan nem élünk még a MadMax korában.Ugyanakkor nekem mesélte egy kollégám,akinek a geológus unokatestvére mondta,hogy nem vagyunk kifogyóban ebből.
2011. márc. 13. 11:46
 6/10 anonim ***** válasza:

"20 év kb."

Egyetemi tanárom mondta, hogy az ő tanára is 20 évet mondott. És az ő tanárának a tanára is. Meg annak a tanára is. Szóval ez egy joker-szám, amivel lehet ijesztgetni, de azért nem kell feltétlenül elhinni.

2011. márc. 13. 15:10
 7/10 anonim ***** válasza:

El nem fog fogyni, csak majd annyiba fog kerülni hogy majd lesünk az utcán ha valami őrült veteránautós még benzinmotoros autóval száguld el mellettünk, annyira megfizethetetlen lesz. Meglesznek pár éven (max. évtizeden) belül amik tökéletesen kiváltják a kőolajat, aztán csak idő kérdése hogy mikorra átállni ezekre az élet legtöbb területén. Írták többen is pl. a haditechnikát példának, ahol nem igazán lehet kiváltani a kőolajat, de azért azt számításba kell venni hogy a kőolaj egyáltalán nem azért drága mert fogyóban van (vagy lesz 1-2 év múlva), hanem azért mert a kereslet lassacskán túllépi a kínálatot. Ha kb. csak a hadi célokra használnák a kőolajat akkor alacsonyan lenne az ára mint bármelyik hétköznapi ásványkincsnek.

"Ha annyira fogyóban van,akkor miért nincs korlátozva az elfogyasztható mennyiség?"

Azért mert ha bejelentenének ilyen intézkedést mindenki kommunizmussal meg személyi szabadság megsértésével dobálózna (magyarán a mai rendszerek alapelveivel ellentétes egy ilyen döntés) és beindulna a politikai huzavona. Meg másrészt nincs olyan hogy egy ilyen szabályozás ne szivárogna ki: megrohamoznák a kutat a törvény bevezetése előtt és mindenki telemerné még a lukas főzőedényeit is kőolaj-készítményekkel.

2011. márc. 13. 22:04
 8/10 anonim ***** válasza:

67%-os vagyok.

Értem,de,HA tényleg fogyóban lenne,valamit biztosan lépniük kéne valamit.

A kereslet-kínálatos magyarázatod biztosan választ adott a kérdésedre.Nem olyan rég szembesültem valahol ezzel a piaci helyzettel.Az emberek rossz szemmel néznek az olajcégekre,hogy mennyire könyörtelenül kizsákmányolják a környezetet,meg élővilág,meg minden.De nem nézik azt,hogy azért bányásszák ennyire,mert minden második félkezű is autóval jár már.

2011. márc. 14. 09:18
 9/10 anonim válasza:

A probléma kicsit összetettebb mint hogy mikor fogy el.

A mai "fogyasztói társadalmat" a fejlődés, gyarapodás tartja életben, a fejlődéshez pedig iszonyú sok energia kell. Ma majdnem minden energiát(áram,melegvíz,fűtés,anyagmozgatás...) fosszilis(kőolaj,szén,földgáz) energiahordozókból állítanak elő. A kitermelés(és a készletek) nem tudja lekövetni a növekvő igényeket. Ma minden válság alapja az energia hiánya.

Csak hogy érthető legyen mekkora a baj:

Ma a világon gyakorlatilag CSAK ausztrália exportál szenet. (meg egy nagyon korlátozott mennyiséget németország és sluss) A világ áramtermelését 70%ban szénerőművekkel oldják meg. Nem kell elhinni,de jó utána nézni.

2011. márc. 14. 09:53
 10/10 anonim ***** válasza:
HÁT becslések szerint még 50 évig van , és kb 20 év a tartalék szóval kb még 70 év
2011. márc. 14. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!