Hogy nem fulladnak le azok benzinessel, akiknek gyors a pedálkezelésük?
Én még fél éve vezetek, és hol jobban, hol rosszabbul megy a benzinesünkkel. Megfigyeltem apám, ő egyszerre engedi fel a kuplungot és nyomja a gázt, meg sem áll a csúszóponton, és tök simán indul....
El lehet ezt sajátítani? Ő is megáll a csúszóponton csak nem vettem volna észre? A gyakorlottabb sofőrök sem kapják le egyből a lábukat a kuplungról ha elindult a kocsi, vagy ha valaki ügyes, akkor meg sem kell állni a fogásponton???
Én is vezetek és dieselel sokkal jobban megy. De ő is meg áll a fogásponton csak nem veszed észre. És igen meg lehet tanulni, nekem is sokkal jobban megy mint az elején.
14 /F
Persze semmi nehézség nincs benne én meg még dízellel nem mentem soha de a benzines már alapból és rögtön meg van hála azoknak a sok földutas gyakorlásoknak :P .
16F
Ha nagyobb gázt adok és gyorsabban engedem fel a kuplungot akkor elég gyorsan elindulok de nem pörög ki a kerék.
Ha csak úgy leugrok a kuplungról akkor vagy rángat egyet vagy kipörög a kerék. Ha nem adok neki elég gázt akkor pedig lefullad.
Gyakorolni kell és menni fog.
Nekem szinte a kezdetektől amint megkaptam a jogsimat csak elvétve fulladt le, most is azért néha lefullad ha kapkodok elinduláskor, de emelkedőn is elindulok ha kell kézifék nélkül.
Lehet úgy is elindulni hogy egyenletesen engeded fel a kuplungot, ha jól ismered a kocsit és sűrűn vezetsz akkor menni fog. Fogáspontot is érezni fogod.
Fél év alatt nem sikerült elsajátítani? :O
Jesszus :/
Amúgy meg: "nagy gáz, kis kuplung és a gumi felsikít" ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!