Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az 1.4 es injektoros fiat...

Az 1.4 es injektoros fiat tipo motort bele lehet-e tenni az 1.4-es karbis helyett? Azt hallottam hogy ha a szívóoldalt átszereljük akkor teljesen ugyanaz a 2 motor. Ez tényleg így van, vagy pedig csak engem etettek meg vele?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 21:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nagy részben valóban csak a szívóoldalt kell cserélni persze jön még hozzá némi tyúkbél és a hozzá tartozó apróságok pl légtömegmérő,map szenzor,ecu meg ilyesmik
2011. márc. 5. 21:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Lehet csak érteni kell,hogy .
2011. márc. 6. 13:08
 3/11 anonim ***** válasza:

Karburátoros Tipot akarsz injektorossá alakítani?

Bátor vagy! Egyébként meg lehet oldani, sőt, tudok segíteni is. Illetve van egy rakat alkatrészem a művelethez. Írj egy mailt :)

2011. márc. 6. 21:20
 4/11 A kérdező kommentje:
Injektoros motort szeretném a karbis helyett, de szeretném hogy karbis maradjon.
2011. márc. 7. 15:48
 5/11 anonim ***** válasza:

Fiatal tinik szóhasználatával élve azt mondom LOL!!!

Kérdező bocs de látszik a motorok műköséről semmi féle ismereted nincs.

Olyan nincs hogy injektoros motor karburátoral. Motor valószinű mindkettőn ugyanolyan feltételezve hogy 16v vagy 8v mind két tipus.

Van karburátoros befecskendezésű motor vagyis egy porlasztó ami egy mechanikus szerkezet a beszívott levegőbe üzemanyagot porlaszt és ezt szívják be a hengerek.

Injektor egy elektromágneses működtetésű szelep ami a levegőbe spriceli az üa.got ezt egy elektronika ecu irányítja számos érzékelő jeléből.

Első kérdésedre válaszolva egy fiat tipot ami karburátoros nem lehet injektorosra alakítani.(elvileg lehet de akinek ilyen autólya van nem költ ilyen sok összeget az átalakításra)

injektor mellé meg nem lehet karburátort szerelni és fordítva sem lehet.

2011. márc. 7. 22:02
 6/11 A kérdező kommentje:

Nos lehet hogy nem voltam egyértelmű.

Köszönöm a kis felvilágosítást az injektoros befecskendezésrű motorrol.(Egyébként pontosan nem tudtam hogy ez hogyan müködik,szal ez a válasz hasznos volt)De az én problémám annyi hogy van egy karbis tipom csak behalt a motor szeretném az egész motort kicserélni de ugyanolyan motort csak injektorosba találtam.Tehát a kérdés az hogy az injektoros motorból tudok e karburátorosat csinálni?Az én gépjármüvem gázüzemű volt és a karburátoron keresztül jut be a hengerekbe a gáz.Tehát ezért kell hogy meghagyjam mindenképpen karbisnak.(valamint nekem nincs ecu sem mert ez nem elektronikus befecskendezésű)

2011. márc. 8. 15:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Nézd meg az injektoros motort ha ugyanakora köbcentis és ha leszednéd a szívóoldalt és rá fér a régi motorodé akor jó használhatod ugyan úgy.
2011. márc. 8. 21:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ
2011. márc. 9. 16:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Elnézést hogy bele kontárkodom, de 1.4ből tudtommal nem volt karburátoros. Egyébként lehetséges injektorosból karburátorost csinálni, kérdés hogy megéri-e. Lehet egyszerűbb lenne injektoros motorhoz a gázrendszert hozzá kapcsolni.
2011. márc. 10. 11:22
 10/11 mikey led válasza:
nos,simán átépíthető nem szívatás bár én nem építeném át a központi injectorok megbiz6tatlansága miatt,rengeteg baj van velük és az elektromos bekötéseket még nem is mondtam,vízhőfok jeladó-kipuff-alapjárati moci,ha nincs különösebb gondod a karbival inkább ne építsd át.másik h.a központi injector is karburátor végül is csak ecu vezérli nem fix beállításokkal dolgozik
2011. jún. 17. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!