Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Diesel autó bírja tovább vagy...

Diesel autó bírja tovább vagy a benzines? Melyiket érdemes venni?

Figyelt kérdés
2009. febr. 17. 17:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Diesel autót annak érdemes venni aki heti 1000 km körül megy. a fogyasztása kisebb egy diesel autónak és magyarországon kívül olcsobb egy kicsit a diesel üzemanyag de az autó eleve drágább, és drágábbak az alkatrészek. kb 2-4 évvel bírja tovább.

viszont ahoz hogy egy diesel autó behozza a külömbséget egy benzines között minimum het 1000 km-t kell megtenni vele.

2009. febr. 17. 17:31
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi a választ!
2009. febr. 18. 10:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Vezetési stilustól is függ a dolog.

A diesel autók nyomatékosabbak. Uaz a telj. esetén a fogyasztása sokkal kisebb 100km-en. A dízel felár a nagy futás telj. esetén fizetődik ki hamarabb.

Ha a felárat elosztod a a fogyasztás különbözettel, akkor meglátod mennyi km futás esetén jön be az ár. Általában közel 100ezer km megtétele kell ahhoz, hogyneked dolgozzon a Dízel kocsi.

Vállalkozóknak, és sokat menőknek ajánlott. Ha csak évi 12-15 ezer km-t megy pl. valaki akkor kb. a kilencedik évtől dolgozik neki a dízel.

Zöldkártyát sem csinálnak akárhol dízelnek, ezért meg kell gondolni.

Én dízel párti vagyok, 122LE telj. autóm 4,5-6 literrel megelégszik 100 km-en. A hasonló benzinesek 9-10 litert is elkérnek ugyanerre a távra, de 7,2- 7,5 alatt semmiképp nem lehet megállni velük. (Vegyes fogyasztás)

2009. febr. 19. 22:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem! Köszönöm.
2009. febr. 21. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!