Kamionosok miért vágják le a gumit?
Figyelt kérdés
Sokszor látom reggelente a buszról mikor megyek suliba hogy egy kamion áll az út szélén. Délután mikor megyek haza már csak egy szétvágott gumiköpeny maradt ott. Azt miért vágják le? Kereket le , fel a pótkerék és mennének tovább.(nem egyszerűbb lenne?) 15 km-es távba ( ahol én járok) 7-8 ilyen gumiköpenyt látni. Senki se szedi össze...miért nem viszik el? egyáltalán miért vágják le?2011. márc. 2. 18:53
1/4 anonim válasza:
Nem levágják, hanem az újrafutózott gumikról leválik a felsö réteg.
2/4 anonim válasza:
Ne levágja, szétszakad a kereke. Olyan, mint a defekt...
3/4 anonim válasza:
Ez a hirtelen szétszakadása a guminak az ún. "durrdefekt".
Elvágni vagy elfűrészelni sokáig tartana, a kamionos annyi időt nem cseszne el a menetidejéből a világ minden kincséért sem. :D
4/4 A kérdező kommentje:
Én azt hittem hogy van ilyen nagy erővágó féleség és levágja a felniről. És a legközelebbi gumisnál "csak" tetet rá egy másik köpenyt. De akk tévedtem. Köszönöm a válaszokat! Hasznosak voltak ! Megy a zöld kéz :)
2011. márc. 3. 18:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!