Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi idő pontosan a jogsinak...

Mennyi idő pontosan a jogsinak a letétele? (ha nem bukok meg semmin) a több mint 100000 Ft-ot egybe kell kifizetni vagy vagy csak mindíg amikor megyek vezetni akkor fizetek?

Figyelt kérdés
2009. febr. 17. 14:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez időben teljes mértékben az oktatótól függ: hogy milyen időközönként vannak a kresz oktatások, van aki két-három hét alatt letudja, de van akinek olyan az oktatója, hogy nem tudja összesűríteni. Ugyanez a helyzet a gyakorlatokkal és a vizsgaidőpontokkal. Van, hogy heti több alkalommal tudsz menni, van, hogy heti egy alkalommal. Ez jelentős részben az oktatón múlik. Ha minden gyorsan megy és hiper-szuper gyorsan betanulod a kreszt, akkor kb. 1 hónap az elmélet (3 hét oktatás és általában 1-2 hetet kell várni a vizsgaidőpontra), majd a többi, ha heti több alkalommal mész a rutinra és a forgalmira, akkor kb. 2 hónap a gyakorlat. És akkor nagyon expressz tempóban számoltam.

A fizetés szintén iskola függő. Van aki részletfizetési lehetőséget is ad, ez általában jellemző. A kreszt, a rutin és a forgalmi oktatás és vizsga költségeit külön kell fizetni. (van amikor beszámítják a vizsgaköltséget)

2009. febr. 17. 14:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem a KRESZ kb 3 hét alatt megvolt vizsgával, oktatással együtt. Részletben fizettem. Ez volt az első részlet.

Viszont a gyakorlat az sokkal húzósabb volt.Megkaptam az oktatók listáját, és elkezdtem telefonálni. A legkorábbi időpont 2 hét múlva volt, mire először mehettem. Ott fizettem neki a második részletetet. Aztán elkezdtük a munkát. Az én oktatóm egyértelműen arra ment, hogy vegyek még pótórákat.(vettem is, azt neki kellet külön zsebbe fizetni) De sajan én meló mellett csináltam, így csak este értem rá, ezért hetente max kétszer tudtam menni, mert az esti órák hamar betelnek. Azt hiszem 10 órát kell kötelezően vezetni a tanpályán, tehát minimum 5 alkalom ha két órát vezetsz egyszerre. Aztán várni kellett a vizsga időpontra, ráadásul az enyémet elkeverték,odamentem vizsgáztató sehol. Új időpont, de már csak az ünnepek után volt hely. Tehát 2 hét kényszerpihi.

Ezután kezdődött a városi vezetés, szintén heti két alkalommal. (itt kellett a harmadik részletet fizetni). Aztán az oktatóm lelépett egy másik iskolába, új oktatóra vártam, új kocsi, kénytelen voltam pót órákat is venni, mert az új autó sokkal nagyobb volt, nem ment a parkolás. Szóval nagyon sok idő volt. :( Összel kezdtem, tavaszra végeztem.)

Persze sok függ az oktatótól, nekem a második pl. oktatott hétvégén is, így volt hogy háromszor is tudtam menni egy héten.

2009. febr. 17. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!