Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől pörög fel a fordulatszám...

Mitől pörög fel a fordulatszám hidegen?

Figyelt kérdés

kb 1 hete nekiállt a daewoo racer (1.5 injektoros, benzines)

hidegen magas fordulatszámon járatni magát...eddig sose csinált ilyet, pedig voltak már hidegebbek is, igaz most kevesebbet volt hajtva, csak amennyi szükséges (napi kb 10-20 km) miután eléri a motor a normál hőmérsékletet nincs gond, de addig nagyon pörög (sajnos fordulat szám mérő nincs benne szóval pontos adatot nem tudok mondani)

A válaszokat előre is köszönöm

2011. febr. 27. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Első hallásra a vízhőfok jeladó mér egy kicsit félre, nem az amelyik a termosztátnál van és a műszerfalon a mutatót vezérli, hanem a másik amelyik a hengerfej szívósor felőli oldalán van. De ezt konkrétan ki kell mérni. Többet fog zabálni, túlzásba viszi a szívatót. Vegyél hozzá könyvet.
2011. febr. 27. 20:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyanez volt a gondom nekem egy daewoo nexiám van de tök ugyanez a motor. Mivel nem ujj darabok ezért az évek során a kartergázból kicsapódó olaj rátapad a szívótorokban az alapjárati motora. A kúpos fejéből teljesen gömb forma lessz meg az egész szívó torok tele van ezzel a trutyival.

Télen hidegben ez a trutyi megkeményedik ezért amíg fel nem melegszik a motor megszorul az alapjárati motor és nem tud visszamenni alapjáratra.

Tisztísd meg az alapjárati motort de jobb volna ha leszednéd az egész pillangószelepet és jól átmosnád brigéciolal.

Egyébként mikor pörög 2000-2500 fordulaton pörgeti a motort.

2011. febr. 27. 20:58
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, amúgy hallásra valóban 2000-3000 környékén lehet a fordulatszám
2011. febr. 27. 21:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Az automata szivatót ráadja magának, hogy nehogy lefulladjon.

Ideje lenne olajat cserélned, vagy fűtött garázsban tartanod.

2011. febr. 28. 08:34
 5/5 anonim ***** válasza:
nekem daewoo nubirám volt. ugyanez volt, 2500 és 3000 között ugrált. 1.6-os volt. világított is a check lámpa, szervizbe 2szer kicserélték a kipufogógáz-visszavezető szelepet (1db 20 ezer) ugyanúgy világított. énis hallottam, hogy az alapjárati motorral lehetett valami de olyan gyakran nem jött elő, hogy foglalkoztam volna vele. aztán megváltam később az autótól (nem ezért)
2011. febr. 28. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!