Opel kombi hátsó szélvédőjére nem jut el az ablakmosó víz. Hogy dugítsam ki?
Közben kissé jobban és alaposabban megvizsgáltam ezt a témát, miután az időjárás szerencsére adott volt a szabadtéri művelethez.
Leszedtem a bal első kereket, lebontottam a műanyag dobvédő lemezt, s végre feltárulkozott a mosótartály - a hozzácsatolt szivattyúval és elvezető csöveivel együtt.
Ott - már első látásra is látni lehetett -
semmiféle gond nincs.
Akkor marad tehát a hátsó fertály.
A kárpitott lefejtettem az antennacsonk alatt (tépőzáras), majd kihúztam a csövezést.
Ott hátul van benne egy toldás - a vastag fekete csőről átmenettel (szükítővel) megy tovább a fúvókához a lé. Száthúztam, majd kitoltam az antenna-lábból.
EL VOLT DUGULVA!
Kitarakarítottam, majd beszereltem. Kb. 2 percig ment - és újra eldugult!
Így aztán persze - újra szétszedtem, s egy toldóval meghosszabbítottam, majd az egész tartályt egy tiszta üvegbe kinyomattam!
Utána egy szűrőn (vászon) keresztül szépen visszatöltöttem a tartályába.
Nekem azóta megy a hátsó mosás.
A doblemez kiszerelésénél meg nem árt már jóelőtte patentokat beszerezni, mivel a régiek már többnyire nem alkalmasak. És van ott még két sima csavar is, ami megtartja - egy hosszú M4-es, meg egy sima lemezcsavar.
Mindkettőnek torx feje van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!