Melyik autót választanátok ezek közül : - ford focus kombi - peugeot 407 kombi - opel astra kombi?
ford focus! peugeot ne vegyél nagy csalódás lenne! Opel még esetleg a három közül
tehát nálam
1. Ford
2. Opel
3. Peugeot
Én elsősorban a Ford Focust ajánlanám, elképesztő, hogy mit bírnak azok a kocsik. Nekem is ilyen van, túl a 270ezren és még bőven megy. Igaz a gyári olaját már eszi, de ez legyen a legnagyobb baj. Ismerettségi körből tudok egy 460 ezret futott 1.6os focus kombiról (saját szememmel láttam az órát), nincs vele sok gond, pedig a gazdája egy állat. De a amit kell azt időben cseréli, és megy mint a szél.. :) A motorcsere még nem volt, nem is lesz egyhamar.
Nincs sok kínja, a futóműve érzékeny, de nagyon jó.
Meg pl 10év 150 ezer km vezérműszíj-csere periódusa van, vízpumpa nélkül. Még mondjuk az opelben 60ezrenként cseréled pumpával, igaz nem egy árban van a szett.
Nekem nagyon bejön ez a kocsi, bármikor bárhová bátran el lehet vele indulni, remekül szolgál.
Arra figyelj h csak benzinest vegyél, minimum 1.6osat. Ez fontos. Sőt ha teheted akkor a facelift utánit vedd, illetve bódés neppertől se vegyél, már ezek a 300 ezrett futott autót is mosolyogva adják el 110ezret futott szervízkönyvesként, nagyon nézd meg mit veszel :)
Opelről is sok jót hallottam, de csak a Focusról tudok nyilatkozni. Én A Focust venném
A franciák a magyarokkal eddig csak rosszat tettek, jót még nem de, nem is fognak, így van ez a kocsijaikkal is.
Én a Ford-ra szavazok
1734
ostobaság lenne azt hinni, hogy csak azért mert nektek nincs gondotok a francia kocsikkal, akkor másoknak sincs. A 20 éves autód még meg van csinálva, a többi meg vagy új vagy szerencsétek van. Úgy hiszen, hogy egy új francia autó is elmegy 100 ezer km-t gond nélkül (illene) az igazi móka csak azután jön, de nyilván az már egy másik tulajnál. Így lehet is szeretni a francia autókat. Viszont nem hiszem hogy egy autó problémamentes futásteljesítménye kb 100ezer km kéne hogy legyen.
Ford Focus: volt az első generációsból is dízel kombi alattam, most meg egy 2005-ös, szintén dízel kombim van.
Jó autó, az első hat évig volt nálunk, a második eddig szintén, nem akart széthullani a karosszéria vagy a futómű, elektromos gubanc nem volt, leszámítva a csomagtérajtó beázását, ami mindkettőnél előfordult: az régebbinél elment a komplett hátsó világítás, az újnál ilyenkor a csomagtér nyitógombja adja meg magát.
Ha dízelben gondolkodsz, akkor érdemes Endura motoros verziót keresni, nem a PSA-val közös fejlesztésű micsodát. Nekem sokkal jobban bejött a régebbi 1.8 TDi (aminek az újabb verzióját árulták a 2-es Focushoz is) mint az 1.6 TDCi. Nem beszélve arról, hogy a régivel nem voltak gondjaim, az újabb viszont néha elereszt itt-ott egy-két csepp olajat, a vibrációtól letörik a kartergáz-visszavezető cső füle (új cső 32k HUF a szervízben, autósboltban 25k), és egyéb apró, de idegesítő dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!