Melyiket válasszam? (Skoda Fabia)
Figyelt kérdés
Skoda Fabia vételben gondolkodom. És érdekelne hogy melyik az 1.2 12V (64Le), 1,4 (68Le). Melyik motorral vegyem meg?
Menetteljesítményben és fogyasztásban is melyik a jobb? Előre is köszönöm.
2011. febr. 25. 14:12
1/11 anonim 

válasza:

szerintem 1.4, az legalább 4hengeres
2/11 anonim 

válasza:

ha jót akarsz vedd meg az 1.9 es TDI motorost, hihetetlenül erős, megbízható, és keveset fogyaszt :)
3/11 anonim 

válasza:

Nekünk volt régen 1.4-es, nem ment olyan rosszul. Az 1.2-est viszont semmiképp, annak olyan szar hangja van, meg iszonyat lomha.
4/11 anonim 

válasza:

1.4-est válaszd szerintem!
Nagyobb motor jobban megy és könnyebben viszi a kasztnit!
Fogyasztásban max fél liter a különbség ismerősök véleménye szerint!
5/11 anonim 

válasza:

Mindenképpen az 1.4-t vedd meg. 4 hengeres, erősebb konstrukció, fogyasztásban is elfogadható. Az 1.2-t ahhoz, hogy menjen pörgetni kell és ezért oda az alacsony fogyasztás. Az 1.4 nyomatékosabb is.
6/11 k.krisz03 

válasza:

1.2-est semmiképp. Mondjuk városban jó, keveset eszik, de lakott területen kívül nagyon kell forgatni. 1.4-es 68 lovasunk volt, de a klímát alig bírta, előzésnél ki kellett kapcsolni. Komolyan! Nem vagyok egy idegbeteg vezető, de egy 70-nel haladó járművet csak kikapcsolt klímával lehetett rugalmasan megelőzni, hogy utána tartsd a 90-et. Vagy a másik példa: Osztrák autópálya, kis emelkedőn alig bírt felmenni 4 személlyel tele csomagtartóval (1 hetes nyaralás), 110-120-nál visszakívánta negyedikbe. Most 1.4-es 100 lovas van, teljesen elégedett vagyok vele. Városban 8-10 litert eszik (attól függ ki vezeti), hosszabb távon klímával viszont lemegy 6.5 literre.
7/11 anonim 

válasza:

Nagy tévhitben él az aki azt hiszi h az 1.2 12V-s fábia rosszabbul megy mint az 1.4 mpi.Nekem 47kw 1.2-es fábiám van és versenyeztem 1.4 16v 55kw-os ellen és jócskán lehagytam.
8/11 anonim 

válasza:

na persze...akkor a másik kocsival vmi gáz volt
9/11 anonim 

válasza:

Ja a sofőri tényezőt se hagyd figyelmen kívül.
10/11 anonim 

válasza:

1 nincs vele semmi gáz.
2 sofőri tényező - faterom vezette az 1.4-est mert hogy az övé és elhihetitek h ő tud vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!