Fulda és Barum márkájú gumik jó minőségűek?
Nekem mindkét márka téli gumijaival jó tapasztalataim vannak. Két kocsi van a családban, az egyiken Fulda Kristall Montrero 3 (ez egyébként kiemelten ajánlott minősítést kapott az ADAC teszten 2009-ben), a másikon pedig Barum Polaris 2.
A Barummal kapcsolatban az a megfigyelésem, hogy zajos és nedves úton nagyon furcsa surrogó hangja van, illetve egy bő literrel többet fogyaszt vele az autó. A tapadást tekintve nincs panaszom, eddig sosem akadtam el vele, a célnak megfelel.
A Fulda viszont szerintem jobb választás, ez kifejezetten takarékos az ADAC- teszt és a tapasztalataim szerint is. Továbbá egészen meglepően jól fogja a havas utat, reménytelennek tűnő helyzetekben is helytállt már. Viszont úgy látom, hogy valamivel gyorsabban kopik, mint a Barum.
Nyáron Michelint és Pirellit használunk, nem érzem azt, hogy annyival jobbak lennének, mint amennyivel drágábbak, persze téli és nyári gumit nem lehet összehasonlítani. De ár/érték arányban szerintem a Barum, de főleg a Fulda veri a prémium márkákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!