Mi a véleményetek a Flexi márkájú pórázokról? Milyen minőségűek? Megérik az árukat?
alapvetően nem vagyok híve a flexinek: ha olyan helyen vagyunk, hogy póráz kell (belváros stb) akkor rövid póráz is elég, egyébként pedig elengedem, mert a futkosós-szaglászós sétákhoz nekünk nem kell póráz.
de vannak esetek, amikor kétségtelenül jól jön. nekünk egy 50kg-os kutyára való van, de a 65kg körüli kaukázusimat is jól bírja. elvileg élethosszig tartó garanciát vállalnak rá, nemigen hallottam még ismerősöktől sem panaszt flexire.
Nem lehet vele kutyát irányítani, sőt tanításra sem alkalmas. Én egyáltalán nem javasolom senkinek, sok sok év sportkutyás múlttal.
Vagy tanítsd meg a kutyád arra, hogy póráz nélkül is megbízhatóan irányítható legyen és kezelhető, vagy használj rövid 1.5 m -es pórázt.
A kutyának semmivel nem jobb, hogy egy 3-4-5 méteres madzag végén fityeg, nem tudja magát lefárasztani, ha kigyalogolsz a világból akkor sem. Futni,mozogni, pörögniük kell ahhoz, hogy kellően a testük elfáradjon, és ekkor még szó sem volt az agyukról, amit ha nem fárasztasz le, akkor jönnek a lakás kicsomagolós,szétszedős esetek.
Nem ajánlom, sőt én kifejezetten utálom, hogy olyankor amikor rajta van, össze vissza megy. És a vékony szálú valóban veszélyes, könnyen elvághatja a kezed, bármidet.
Egyedül akkor teszem rá, amikor anyáék viszik le valami oknál fogva a kutyámat, mert ők nem igazán merik elengedni.
De flexi helyett, behívás tanítására inkább ajánlanám az úszópórázt, 10-20m-eseket is lehet kapni, de magad is elkészítheted. Kertészáru boltban, vagy hegymászó kellékek boltjában beszerezhetsz a kutya méretének megfelelő kötelet, karabinert. Rákötöd a karabínerre az egyik végét, a másikat meg fogantyúnak összekötöd. Ja és ne felejtsd el mindkét végét picit megégetni, hogy ne foszoljon szét. Nem néz ki valami jól, de nem is az a lényeg, sokkal jobb a flexinél. Remélem segítettem.
Utálom,nem praktikus,kényelmetlen.
Elmész egy méteráruboltba,veszel kb.1000 forintért 8 méter olyan szalagot,mint a rolóhúzó,tudod,ilyen gurtni.
Veszel hozzá 200 forintért egy biztonsági karabinert.A cucc egyik végére varrsz egy fogót,amibe a kezed be tudod dugni,másik végére rávarrod a karabínert.Ezzel az olcsó és praktikus cuccal el is tudod engedni a kutyát akár.Ha nem jön vissza,rálépsz a hosszú póráz végére és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!