Robogót szeretnék vásárolni, mi lenne a menete?
Idáig csak autót vásároltam, szóval a motor témában nem vagyok járatos. Adott egy 50cm3-es robogó, amit kinéztem magamnak. Milyen papírjai vannak? Ugyanúgy műszakiztatni kell, mint egy autót? Biztosítás kell rá? Egyáltalán mi a menete az adás-vételnek?
Elnézést a sok ostoba (vagy annak tűnő) kérdésért, de abszolút járatlan vagyok a témában.

csak biztosítas, meg adas-vetel van. meg persze erre is van ugyanugy sulyado.
nem kell muszakiztatni, meg semmi ilyesmi.

Megírjátok az adásvételit,és kötsz rá azonnal egy biztosítást (évi,kb.3-5ezer) és mehetsz vele. Nem kell se műszakoztatni se bejelenteni.
Ennyi

Elsőnek: mióta van robogóra súlyadó? ne írj olyat, amit nem tudsz.
Kérdezőnek: adás-vételi szerződés, azzal bemész a biztosítóhoz, és a motor/vázszám alapján kötik meg a biztosítást. Ennyi. Se műszaki, se más nem kell.

Megnézed. Írtok egy adásvételit, befizeted a biztosítást (nekem anno Babettára volt 1700 Ft) és hajtod.
Bejelenteni nem kell, biztosítást kötni muszáj. Illetve ennek a csekkje mindig legyen nálad.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!