Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Árt az a kocsinak ha több...

Árt az a kocsinak ha több mint 2 hónapig nem indítom be?

Figyelt kérdés

pl: a dugattyú gyűrük vagy valami nem rozsdásodik meg az olajhiány miatt a motorban?

(Garázsban áll, az akkut külön fűtött szobában tartom)

2011. febr. 18. 22:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint 2hónapnak semmiképp sem szabad ártania.
2011. febr. 18. 23:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, elvileg nem árthat neki. Illetve az olajfilm ami a leállításkor a motor alkatrészein van, szerintem elég sokáig megtapad, rozsdásodásról tehát szó sem lehet. Főleg, hogy a modernebb autók motorja már alumínium, az meg sosem fog megrozsdásodni.

Egyébként azt szokták mondani, hogy legalább havonta egyszer érdemes üzemmelegre járatni, de így sem kéne, hogy baja legyen.

Én nem is a motort félteném a nagyon hosszú állástól, inkább az abroncsokat, ha teheted felbakolva tartsd az autót, az abroncsok megköszönik. Ha sokat hagyod állni, érdemes még tisztára mosni, alul is, főleg ezekben a "sós" téli időkben, hogy a karosszériának ne essen baja.

Ha nem műanyag tankos az autód, akkor érdemes teletankkal tárolni, mert kevésbé rohad belülről a tank.

Érdemes az autót garázsban tartani, hűvös, száraz napfénytől védett helyen :) Úgy sokáig eláll. Tehát alapvetően nem a motor miatt aggódnék, hogy rozsdás lesz.

Mondjuk láttam már fél évre az utcára "szart" autót pöccre indulni, tehát ilyenen nem kellene parázni, de érdemes vigyázni az autódra.

2011. febr. 18. 23:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja, egy baleset után 4 hónapot állt az autóm a parkolóban, mégis utána harmadik próbálkozásra indult is. Olyan volt, mint ha kb nem lett volna benzin a motorban, és fel kellett volna szívnia.
2011. febr. 19. 01:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem árt! Viszont az abroncson kivül az akksira is figyelni kell, esetleg vedd le az egyik sarut hogy ne merüljön le. És régebben a vizet is le szokták engedni, nehogy lefagyjon, de manapság már általában mindbe fagyálló van
2011. febr. 19. 06:51
 5/9 k.krisz03 ***** válasza:
Az akku akkor is merül, ha nincs rajta fogyasztó (önkisülés). Tehát nem elég, sőt felesleges leszedni az akkusarut, inkább egy automata töltőt érdemes rárakni. Hidegben amúgy is rosszabbul teljesítenek az akkuk, hát még ha 2 hónapig nem kapnak töltést. A havi egyszeri beindítás szerintem csak kárt okoz. Ugye egy hidegindítás felér 100km padlógázzal hajtással (azaz feleslegesen kopik a motor), a kipufogóban lecsapódó kondenzvíz korrodáló hatásáról már nem is beszélve (nem tud átmelegedni a kipufogórendszer). A gumik? Hát én két évig csak hetente-kéthetente jártam a kocsival, egyébként garázsban állt, akkun töltővel. A gumik köszönik jól vannak. Bár tény, deformálódhat, ha folyton ugyanazon a ponton van terhelve (azaz áll egy helyben).
2011. febr. 19. 07:46
 6/9 anonim válasza:

Kedves k.krisz03!

Ne haragudj a tudatlanságomért, de hálás lennék, ha tudnál nekem inforációt adni arról, hogy akár interneten, akár nyomtatott formában hol található az az információ, miszerint egy hidegindítás felér 100km. padlógázas üzemmel. (csak azért, hogy hátha van ott még más olyan hasznos információ, amiről még nem hallottam)

Ezek szerint az én 4 éves autómban, amit naponta hidegen beindítok, olyan igénybevételnek tettem ki vele a motort, mintha 146.000km-t tettem volna meg padlógázzal? Ja és ehhez még jön a valós futásteljesítmény?

Az igen!

2011. febr. 19. 12:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Még jó, hogy az akku miatt aggódtok, közben a kérdező megírta, hogy a szobában van...
2011. febr. 19. 16:09
 8/9 anonim ***** válasza:
én a fékek miatt aggódnék...berozsdásodik ebben a hideg lucskos időben...főleg hamég fog esni a hó és jön a sózógép...meg a karosszéria..attól függ milyen régi a kocsi..a régebbi típusok nagyon nem szeretnek sokat állni egy helyben
2011. febr. 20. 13:54
 9/9 anonim ***** válasza:

13:54

Először talán olvasd el a kérdést.

"Garázsban áll" Vagy talán, ha nemfigyelünk néha be.besózogatnak a közútkezelők a garázsokba, nehogy elcsússzon ott a gyanútlan járókelő?:D

2011. febr. 20. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!