Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Német autóm hazahozatala hogy...

Német autóm hazahozatala hogy működik?

Figyelt kérdés
Németországban dolgoztam, vettem kinn egy autót, német rendszámmal. Munkának vége, az autót haza akarom hozni. Ok hogy regadó van rá, de hogy megy a rendszám leadás? Kimegyek vele, leadom a rendszámot, de akkor hogy jövök haza vele?? Itthon kell E-s rendszámot kérni, még mielőtt leadom?? vagy kinn adnak? hogy működik ez??
2009. febr. 12. 21:42
 1/7 anonim ***** válasza:
A jogszabályok alapján lehet úgy is,hogy a végleges hazaköltözést követően 30 napon belül kellene kérni a forgalomba helyezést, illetve kellene megfizetni a regisztrációs adót.Németországba a forgalomból kivonáshoz azonban valószínűleg ki kell utazni
2009. febr. 12. 22:56
 2/7 anonim ***** válasza:
itthon adnak rá magyar rendszámot, és a levett németet kell kivinni, hogy ott kivonják a forgalomból
2009. febr. 12. 22:57
 3/7 anonim válasza:
Mi fordítva vagyunk, de az a szabály, hogy külföldi rendszámú autóval fél évig tartózkodhatsz más országban, utánna át kell cseréltetni, mert az a lényeg, hogy oda fizesd az adóját, ahol élsz.
2009. febr. 13. 01:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Az autó német rendszámmal itthon van, és én is. Hogy a legegyszerűbb, és legolcsóbb magyarosítani????

Kimenni a kocsival? ott tenni rá német átmeneti rendszámot (100 euro kb), aztán Magyarországra vissza, itt e-rendszámot?

vagy csak leveszem a rendszámot, papírokkal kimegyek, és kivonatom a forgalomból, itthon meg intézem a többit??

Hogy a legegyszerüb??

2009. febr. 13. 15:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Előbb itthon kell a forgalomba helyezést kérni, aztán ha megvan,magyar vizsga, magyar rendszám,akkor kell kivinni a német rendszámot, és azt kint leadni.

Ennél egyszerűbb megoldás nincs.

2009. febr. 13. 16:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Viszont nem tudom, milyen értékű a kocsi, mert lehet, hogy jobban jársz, ha eladod és veszel itthon egyet.
2009. febr. 15. 17:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Ez egy 2001.03.02-es évjáratú Renault Laguna Grandtour.....Nagyon olcsón vettem, nagyon jó állapotú kár lenne, sajnálnám eladni...
2009. febr. 16. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!