Német autóm hazahozatala hogy működik?
Figyelt kérdés
Németországban dolgoztam, vettem kinn egy autót, német rendszámmal. Munkának vége, az autót haza akarom hozni. Ok hogy regadó van rá, de hogy megy a rendszám leadás? Kimegyek vele, leadom a rendszámot, de akkor hogy jövök haza vele?? Itthon kell E-s rendszámot kérni, még mielőtt leadom?? vagy kinn adnak? hogy működik ez??2009. febr. 12. 21:42
1/7 anonim 

válasza:

A jogszabályok alapján lehet úgy is,hogy a végleges hazaköltözést követően 30 napon belül kellene kérni a forgalomba helyezést, illetve kellene megfizetni a regisztrációs adót.Németországba a forgalomból kivonáshoz azonban valószínűleg ki kell utazni
2/7 anonim 

válasza:

itthon adnak rá magyar rendszámot, és a levett németet kell kivinni, hogy ott kivonják a forgalomból
3/7 anonim válasza:
Mi fordítva vagyunk, de az a szabály, hogy külföldi rendszámú autóval fél évig tartózkodhatsz más országban, utánna át kell cseréltetni, mert az a lényeg, hogy oda fizesd az adóját, ahol élsz.
4/7 A kérdező kommentje:
Az autó német rendszámmal itthon van, és én is. Hogy a legegyszerűbb, és legolcsóbb magyarosítani????
Kimenni a kocsival? ott tenni rá német átmeneti rendszámot (100 euro kb), aztán Magyarországra vissza, itt e-rendszámot?
vagy csak leveszem a rendszámot, papírokkal kimegyek, és kivonatom a forgalomból, itthon meg intézem a többit??
Hogy a legegyszerüb??
2009. febr. 13. 15:22
5/7 anonim 

válasza:

Előbb itthon kell a forgalomba helyezést kérni, aztán ha megvan,magyar vizsga, magyar rendszám,akkor kell kivinni a német rendszámot, és azt kint leadni.
Ennél egyszerűbb megoldás nincs.
6/7 anonim 

válasza:

Viszont nem tudom, milyen értékű a kocsi, mert lehet, hogy jobban jársz, ha eladod és veszel itthon egyet.
7/7 A kérdező kommentje:
Ez egy 2001.03.02-es évjáratú Renault Laguna Grandtour.....Nagyon olcsón vettem, nagyon jó állapotú kár lenne, sajnálnám eladni...
2009. febr. 16. 20:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!