Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékolajat fontos cserélni?

Fékolajat fontos cserélni?

Figyelt kérdés

Azt nem tudom az előző tulaj mikor cserélte nekem már 6 éve megvan azóta nem cseréltetem le fontos ezt vagy nem baj?

eddig semmi negatívat sem tapasztaltam műszakin is mindig átmegy csak elég fekete színű már

2011. febr. 13. 18:18
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Aztabüdös. Remélem olajat sem cserélsz, a gumid is egész évben nyári, és az olyan dolgokban, mint ABS, légzsák meg ilyenek nem hiszel, csak átvágásnak tartod ezeket...

Na pontosan ez a baj veletek, magyarokkal; nem tudjátok normálisan használni az autóitokat, csak elhasználni tudjátok.

2011. febr. 13. 18:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem olajat mindig cserélek5w-40es mobilt használok a 16 éves daewooba minden cserélve van csak a fékolaj nem ezért is kérdeztem
2011. febr. 13. 18:23
 3/7 anonim ***** válasza:
2-3 évente illene cserélni. Elvileg csökken a forráspontja, ezálltal erősebb fékezésnél, v hegymenetbe akár be is levegősödhet...
2011. febr. 13. 18:32
 4/7 anonim ***** válasza:
50%

A fékfolyadék nagyon nedvszívó(higroszkopikus),és azáltal hogy egyre több nedvességet vesz fel ,egyre csökken annak az eredeti forrás pontja (170-190C° átlag). A fékeknél nagyon sok hő keletkezik, és a fékolajban lévő víz a féktárcsánál ha ha megforr, akkor az gőzzé válik,és akkor levegős lesz a fék vezeték rendszer,és a fék teljesen hatástalanná válik..pont akkor amikor a legnagyobb szükség lenne rá,és megszületik a tragédia.

Ezért kell legalább 5 évente lecserélni a fék olajat.

2011. febr. 13. 18:32
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
És amúgy fékfolyadék, nem fékolaj.
2011. febr. 13. 18:35
 6/7 anonim ***** válasza:
17%
Nehogy cserélj fékfolyadékot! Haggyad! Max meghalhatsz miatta, minek is arra figyelni.. Végülis..
2011. febr. 13. 21:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Mer elsőkém te mi vagy ? Egy okos román? Vagy egy okos szlovák?
2011. febr. 14. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!