Robogó gázadásnál olykor visszaesik a fordulat, mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy Malaguti f12 robogót és nemigazán gyorsul, nagyobb gázadásnál pedig visszaesik a fordulat és nem is gyorsul. Ha viszont eléri az 45-50et onnan elkezd húzni jól. Egyébként tuningmentes. A levegő-benzin keverék arányával lehet gond, vagy esetleg csak ki kellene égetni a kipufogót és kitisztítani a karburátort? 12000km van benne, de szerintem még nem volt kipucolva. Előre is köszönöm a válaszokat.2011. febr. 13. 14:49
1/9 anonim válasza:
Elsőnek nézd meg a gyertya szinét. Ha lucskos és fekete, akkor sok benzint kap. Ha fehéres, kevés benzint kap. Ha őzbarna, akkor az ideális. Légszűrőt pucold ki, rakj bele egy új ngk gyertyát.
2/9 anonim válasza:
Sebességgel függ inkább össze vagy hogy mennyire húzod a gázt? Mert ha sebesség, akkor görgő csere. Kopott lesz. (új görgök kb 1500Ft)
3/9 A kérdező kommentje:
Szerintem nem a gorgők mert, ha kicsit állok ás utána csutkóra húzom akkor meg meglódul. Talán akkor összegyűlik egy kicsivel több üzemanyag?
2011. febr. 13. 14:56
4/9 A kérdező kommentje:
Egyébként van egy másik robogónk, annak is hasonló gondja volt, de az melegen nem ment 30-40 fölé viszont amíg hideg volt a motor ment rendesen. Végül egy kipufogó égetés megoldotta a gondot.
2011. febr. 13. 15:06
5/9 anonim válasza:
szerintem túl sok levegőt kap... be kell állítani a karburátor
6/9 A kérdező kommentje:
Kipucoltam mindent, karbi, légszűrő. A karurátorból jövő szívócsonk repedt, volt, azt kicseréltem. Összeraktam mentem vele vagy 500métert és fulladással leállt szép lassan. 5-10 perc múlva pöccre indult és ugyan ez.
Üzemanyagellátási problémára gyanakszom, viszont a csövet megszívtam fecskendővel és jött a benzin rendesen.
ötlet?
2011. febr. 18. 10:16
7/9 anonim válasza:
Megnézted már a gyertyát?? Ahogy első válaszolóként mondtam
8/9 A kérdező kommentje:
Igen megnéztem és elég sápatag volt, ebből gondoltam hogy üzemanyag hiány. Aztán végül megoldódott a probléma, a pipa lötyögött a gyertyán és meg is rázott rendesen. :D Vettem új pipát meg gyertyát és már kitűnően működik.
2011. febr. 19. 10:46
9/9 A kérdező kommentje:
Mostmár megy frankón. Az alábbi gond viszont felmerült, ami eddig nem volt. Fél-egy nap állás után csak sokszori rugásra indul. Melegen és hidegen(ha pár órát állt), viszont pöccre. Ötletek?
2011. febr. 20. 11:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!