Robogót szeretnék venni,23 éves lány vagyok.
Tapasztalatokat szeretnék. Mit tanácsoltok nekem?
Biciklis sisak nem jó, csak ha EU szabványos bukó. Én a 4 ütemű robogót elkerülném, mert túl sok dolgot kell karbantartani, 2 üteművel kevesebb gond van.
2011. febr. 5. 12:48
2/17 Andibandii válasza:
Yamaha Aerox-ot vegyél,kicsit drágább de nagyon jó!!!Nekünk az van és nem is eszik sokat.Eddig semmi baj nem volt vele.
2011. febr. 5. 13:05
3/17 anonim válasza:
Szia!
Nekem egy aprilia sr-50 1996os évjárutú levegőhűtéses motorom van .Már nálam van 1.5 éve és eddig csak tankolni kellet meg a gumit cseréltem mert az kopot volt de mást nem.
Én nagyon ajánlom neked ezt a motort mert nem is olyan drága jó is.Én speed bukot használok de ez a tedöntésed.
2011. febr. 5. 13:06
4/17 anonim válasza:
Nekem sok robogóm volt. Én elsősorban japán (yamaha,honda,suzuki) és olasz(piaggio,vespa gilera stb.)robogókat ajánlom. sőt! a többit felejtsd is el, főleg a kínaiakat(kimco,kewey meg egyebek) a franciák se túl jók. Szóval elsősorban japán vagy olasz! Nem mindegy hogy új vagy használtban gondolkozol. Ha új akkor mindegy milyet, de valóban kerüld a négyüteműeket (50cmm-ről beszélünk gondolom). Ha használt azt tudom mondani kb 100-120ezer ft-től kezdődnek olyanok amik megbízhatóak lehetnek (persze az ár csak egy dolog) de ez alatt nem hiszem hogy találsz szépet és jót. fontos még a futott kilóméter!
ezek a kis pörgős motorok nem mennek ám el sokat kb.25,000 km az élettartamuk utána kezdődnek a gondok (persze függ attól is kik és hogyan használták, karbantartották elötted) Bukóból olyat vegyél ami tetszik:) a biciklis felejtő, de nem kell túl komoly végülis nem 250km/h val fogsz száguldozni ergo nem is perecelhetsz akkorát, egy robogóhoz bőven elég egy 10ezer Ft árfekvésű. remélem segítettem
2011. febr. 5. 13:57
Nem értem a sok "hozzáértőt" Ne vegyen 4 üteműt? Miért? Mert a kétütemű pont dupla annyit forog és szinte fele annyi a futás teljesítménye, ha nem külön olajzású a kenése és elfelejt olajat önteni a benzinbe, vagy a tartályba tönkremegy az első sarkon? A másik a kínai vackok tényleg nem jók ezt alá írom én is ,de a Kymco miért nem jó? Nekem egy 125 cm3-es people van kettőt nem köhentett még, télen-nyáron. használom.A bicós sisak az bicóra való, vegyél valami neked tetszőt.
2011. febr. 5. 16:39
Mivel nem hiszem hogy kezdő robogósként őrült teljesítményt akarsz, nyugodtan vehetsz négyüteműt. Japán, Olasz jöhet csak szóba. A kymco ugyanolyan gagyi szar mint a többi.
2011. febr. 5. 17:18
Szevasz! Sisakból a plexis nyitottat ajánlanám, 10-15-ezer ért jókat illetve biztonságosat lehet venni.Motort, a kínait nem ajánlom, nekem Derbi Atlantisz-om van, nagyon megvagyok elégedve vele,megbízható típus.100-kg felett vagyok,de könnyedén megbirkózik velem.1965-ben kezdtem robogózni. Van egy nagy 750cm-es Yamahám is. Széles utat, hosszú gázt kívánok!
2011. febr. 5. 19:38
8/17 anonim válasza:
Én a 13:57 es vagyok.
Az a baj az 50-es négy ütemmel, hogy igaz keveset eszik, de sok a hibalehetőség ráadásul pont a roboga nagy előnye a fürgeség van oda. legyorsulnak az autók a lámpánál, -én pesti vagyok- komoly forgalomban élet veszélyes.
A kimco meg egy rakás szar te kedves kommentelő eleve 125ösről beszélsz mi meg ötvenröl...
2011. febr. 5. 21:36
9/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat! Még egy dologban segítsetek nekem légyszíves! Találtam a neten egy használtat, ami nagyon tetszik nekem, de lehet nagyon nem jó. Én nem értek hozzá. Blade Laeac azt hiszem. 2006-os, 600km-el, 75.000-ért. Nagyon szép. És igazándiból én csak a városon belül használnám. Volt aki azt mondta, nekem tökéletesen megfelelne. Hozzáértők mit tanácsoltok? Felejtős vagy megnézhetem? :)
Hát ha nem értesz hozzá, mindenképpen vigyél valakit. Érdemes megnézni majd ha ottvagytok, hogy meleg-e a kipufogó, mert sokszor előre bejáratják, hogy pöccre induljon.
2011. febr. 6. 12:45
Kapcsolódó kérdések: