Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tankolhatok-e simsonba benzin...

Tankolhatok-e simsonba benzin + E85 keverékét?

Figyelt kérdés
Ez egy ötlet. Hallotam olyat hogy kocsiba tankolnak felesben E85+benzin keverékét. És csak kiváncsi vagyok hogy simsonba keverve lehet-e ilyet.
2011. jan. 24. 10:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet bele tankolni, csak arra figyelj, hogy a keverési aránytól függően lehet, hogy dúsítani kell a keveréket. Illetve az E85-ben található etanol más jellegű oldószer, mint a benzin, sok olyan koszt felold a tankban, amit a benzin békén hagy. De a Simson benzinszűrőjét cserélni nem nagy ördöngösség.
2011. jan. 24. 10:34
 2/3 anonim ***** válasza:
persze elmegy vele csak ha már meleg a motor akkor tegyél öntés hozzá etanolt hideg motorban nagyon nehezen gyulad be. De felesben sokkal gyengébb lessz azért ne hasonlísd össze egy kocsival mert ott az ecu valamelyest növeli az üa.mennyiséget
2011. jan. 24. 11:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Én vagy másfél éve próbáltam,NEM jött be !

Igaz,hogy nem szimót,jawa-babettát,de nem csak az indulás,hanem az egész nem tetszett.Próbáltam az öreg Tomos motoros/2ütemű/ rotátorba,annak se jó.

Javaslatom a spórolásra:

---Ha nagyvárosi vagy,a fűszegélynyíró közmunkásoktól vehetsz olcsóbban nagyon jó minőségű keveréket,ha módodban áll "spájzolhatsz" is 20-30 litert.

---Ha nagy gáztározók/pl.Zsana/ közelében laksz,ott lehet "szerezni" GAZOLIN-t. Ezzel járok/rotátorozok én is-->felesbe keverem benzinnel,és úgy keverem 1:40-re. Bár csúnya színe van,az ára 150 körüli--tökéletesen mennek így vele a kétüteműek.Jobb,mint a bio.

2011. jan. 24. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!